marta<3
marta<3
Any: 2000
Comarca: Barcelonès
Data: 11/06/14 22:26
Ns com ajudarla!!!!
Hola, tinc 13 anys i tinc una amiga que ho està passant molt malament. Està molt trista perquè una amiga seva que la coneix de tota la vida té anorèxia i per poc es mor. També se li ha mort un amic seu i això li ha augmentat la tristesa. El problema és que no sé com la puc ajudar. Ja l'animo sempre però no s'ho pot treure del cap, no sé què fer perquè tampoc sé com se sent perquè mai m'ha passat i... Els seus pares no li fan molt de cas i està molt insegura d'ella mateixa per tot això.
ESTIC MOLT PREOCUPADA PER ELLA EM DIU QUE NO HO PODRÀ SUPERAR MAI I EM POSA MOLT TRISTA.

Ajueu-me siusplau!! Gràcies
InterPersonal
InterPersonal
Data: 22/07/2014 19:29
Hola Marta,

Sóc la Laia Sala, psicòloga d'Interpersonal. Quina sort té la teva amiga de tenir una amiga com tu! És molt important quan passem per un mal moment que hi hagi algú al nostre costat que ens recordi que som importants. I aquesta és la teva feina, i crec que l'estàs fent molt bé!

Tu no pots sentir la seva tristesa per ella, però sí que li pots dedicar algunes estones a parlar-ne. Deixa que tingui un espai on pugui explicar com se sent, i pugui plorar. És una bona manera d'alliberar la tristesa. Tu no has de fer res més, només està al seu costat. Fins i tot no cal que diguis res.

A part de respectar-li aquest espai, intenta proposar-li activitats per fer (sense saturar-la), on pugui estar amb gent i divertir-se. El dol és un procés que s'ha d'anar passant i hi haurà dies millors i altres que semblarà que tot tira enrera. Mica en mica veuràs com es va refent i va tenint més estones on s'ho passa bé!

Una abraçada enorme! i repeteixo, té molta sort que et preocupis per ella!
www.consultajove.cat
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: