anonim
anonim
Any: 2003
Comarca: Barcelonès
Data de publicació: 26/02/2018 18:31
menjar
hola! soc una noia de 15 anys i aquedt any estic estudiant a Irlanda i estic vivint amb una familia d'acollida. resulta que aquí a irlanda es dificil menjar sa, i tenir una dieta equilibrada, i a la casa que estic no es que mengin molt malament pero tampoc son gaire sans. jo ja porto un temps intentant menjar tan sa com puc (3 peces de fruita i i tento fer els lunchs sans amb el que hi ha per casa). resulta que em vaig passar tot el primer trimestre comprant xocolata i galetes per a mi. ara l'unic que faig quan soc a casa es pensat en menjar especialment galetes i xocolates i coses d'aquestes. en canvi quan soc am cole intento ser healthy ja que moltes ho son. no em vull gastar mes diners en menjar i no se com preparar-me els apats per tal de ser tant sana com possible ja que m'he engordat bastant i no estix a gust amb mi mateixa.
tambe intento fer esport pero jo mai he estat molt atletica, si vull fer qualsevol esport el faig a casa cosa q a vegades fa mandra sobretot amb el fred.
se que nomes em queden 3 messos a irlanda i que despred quan torni a bcn amb la vida qe porto em tornare a aprimar i tornare a tenit el cos com avans, pero no em sento comoda amb mi mateixa en aquestes moment. que puc fer?
Carlota López Ballestar
Carlota López Ballestar
Data de publicació: 28/02/2018 16:17

Bona tarda guapa!

Primer de tot has de saber que el que t'està passant és molt normal i molt habitual. Normalment quan anem a viure fora ens trobem amb un tipus d'alimentació molt diferent i això els primers dies ens fa molta il•lusió però després ens pot arribar a angoixar bastant. 

Penso que el que dius d'intentar menjar més fruita està molt bé. També pot ser divertit que els i ensenyis receptes catalanes o espanyoles. No sé si t'agrada gaire cuinar, però també els hi tendeix a agradar molt i pot ser una activitat divertida. 

Penso que el que expliques de les galetes i la xocolata també pot haver afavorit que comencis a sentir-te malament, és com si sentissis que el tema alimentació està totalment descontrolat. Intenta no preocupar-te tant per el tema alimentari, pensa que et queda poc temps per tornar a casa. Com dius, un cop tornis tot es tornarà a normalitzar. No deixis que el tema del menjar t'espatlli l'experiència que segur que és genial.


Una abraçada

Carlota López Ballestar

Psicòloga


Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.