Kaiko Joyû
Kaiko Joyû
Any: 2001
Comarca: Gironès
Data de publicació: 03/05/2018 13:30
Em passo el dia preocupada
Cada cop estic més emparanoiada amb els estudis i amb els meus complexes. Se'm barreja tot i em preocupo massa, tant que tinc atacs d'ansietat. Em diuen que em tranquil·litzi però no és tan fàcil. Què puc fer?
Laia Sala
Laia Sala
Data de publicació: 06/05/2018 23:00

Hola!


Les preocupacions poden ser una gran font d'estrès i és complicat perquè som nosaltres mateixos qui les fabriquem. Intentaré donar-te algunes idees per disminuir aquest nerviosisme que t'impedeix fer el teu dia a dia.

  • Dedica una estona del dia a pensar en allò que et preocupada. Has de destinar uns 30-45 minuts al dia a la "preocupació" (pot ser abans de sopar, per exemple). D'aquesta manera, si durant el dia et comences a rallar per algun tema, tu mateixa l'has de guardar pel vespre. Així podràs seguir amb el que estaves fent. 
  • Busca si hi ha solució. A vegades les preocupacions serveixen per mobilitzar-nos. Potser t'estàs dient que t'has de posar les piles amb els estudis o bé que potser hauries de millorar l'exercici físic o deixar de fumar, per exemple. Escolta bé quina és la preocupació que tens i quines eines tens tu. 
  • Assimila la incertesa. És a dir, assumeix que hi ha coses que no pots preveure, que no pots avançar esdeveniments i que potser part de la teva vida no depèn de tu. Acceptar que a vegades no tenim gaire informació sobre el futur, és una manera de reduir angoixes. 


A veure si mica en mica es redueixen les preocupacions o, com a mínim, deixen d'afectar-te en el teu dia a dia ;)


Una abraçada!

Laia Sala

@laiasala.psico


Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.