Someonejaja
Someonejaja
Any: 2002
Comarca: Segrià
Data: 29/05/18 21:38
Puc idealitzar a algú? - Perquè em comparo amb la gent?
Hola,
Desde fa uns mesos que no se exactament perquè he idealitzat a un company de classe. Amb idealitzar-lo em refereixo a que voldria ser com ell perquè penso que la seva vida és perfecta, tot i saber que no ho és.
Això em ralla molt perquè tinc enveja d'ell, sempre que el tinc al cantó no puc treure la mirada d'ell per a veure que fa i com agrada a la gent. També l'intento imitar per a ser com ell. Moltes vegades també quan penso algo, o vaig a dir la meva opinió ho baso en el que crec que pensaria ell.
Crec que ultimament estic una mica baix d'autoestima, però això és normal? Perquè la gran part d'enveja ve per la forma en la que se relaciona amb la gent, però sobretot amb les noies, i no de que lliga molt sinò de que té moltes amigues de confiança.
I no és amor ni cap sentiment així el que sento cap a ell, perquè soc bi i se el que sento per un tio.
Per últim, també m'acostumo a comparar molt amb la gent i sempre m'acabo sentint malalment.
Dit això, que sabrieu dir-me que em pot passar? Si és així, em podrieu donar algun consell per sortir d'aquesta situació si us plau?
Merci
Laia Sala
Laia Sala
Data: 12/06/2018 12:12

Hola!


Tu mateix ho dius: l'has idealitzat i creus que la seva manera de relacionar-se amb els altres és perfecte!

Sovint ens inspirem en altres persones per crear i orientar la nostra pròpia identitat, i això és molt bo! el problema és quan únicament ens fixem en una sola persona. Intenta buscar altres persones a qui admirar la seva forma de relacionar-se i també busca alguna actitud que no t'agradi d'aquest noi (no es tracta d'enfonsar-lo, però sí d'adonar-te que hi ha aspectes que no t'agraden). 

Tinc la sensació que t'estàs analitzant a tu mateix a través dels altres, és a dir, que mires als altres quines coses fan i després t'ho apliques a tu. Per què no proves de fer-ho al revés? Quines coses t'agraden de la teva personalitat? en quines coses destaques? Quines són les teves millors virtuts? i els teus punts febles? Com els pots millorar?

Crec que la clau és centrar el focus en tu mateix i valorar la teva pròpia essència, com per exemple, la sensibilitat ;)


Una abraçada!

Laia Sala

@laiasala.psico

Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: