Anònim06
Anònim06
Any: 2004
Comarca: Barcelonès
Data de publicació: 13/10/2018 17:15
Menjar
Hola, tinc un problema amb el menjar. Últimament tinc l'autoestima mooooolt baixa i quan em començo a sentir com una merda o quan m'estressa molt, començo a menjar compulsivament fins al punt d'haver estudiat a la cuina menjant o coses així. Mereixo aprox 1,70 i peso uns 50kg faig esport uns 4 cops a la setmana + educació física al insti. Vull baixar de pes i aconseguir no menjar tant, i se que vomitar no es la solució. Em podeu ajudar plis? Merci per tot!
Laia Reventós
Laia Reventós
Data de publicació: 16/10/2018 10:12
Hola,
Gràcies per confiar amb nosaltres.
Penso que esta molt bé que facis esport perquè és molt sa, però vigila de no obsessionar-te. És a dir aprendre a fer esport o fer activitat física per gaudir no per necessitat de perdre pes, ja que això últim podria afectar a la teva salut.
Crec que és molt important el que expliques sobre la teva autoestima. Al final sentir-nos bé per dins ens ajuda a fer-ho per fora. Pot ser podries reflexionar si les teves emocions o sentiments, especialment els que sentis com més negatius, podrien estar afectant a aquesta forma de menjar compulsiva que comentes. Intenta compartir amb algú proper els teus sentiments i emocions, per sentir-te més reconfortada.
Finalment, estic d'acord que vomitar no és la solució per perdre pes, ja que no és saludable i és perillós. No veig pel que m'expliques que necessitis mesures per regular-ho, seria convenient millor fer allò que et faci sentir bé amb tu mateixa per pujar la teva autoestima.

Espero haver-te ajudat en la teva consulta.

Laia Raventós,
Psicòloga.
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.