Holiii
Holiii
Any: 2003
Comarca: Alt Camp
Data: 01/01/19 22:38
SAMADA TSS
Tinc 15 anys i a l’escola em considero una noia normaleta, ni molt popu ni molt friki. Però si que és veritat q les meves amigues em cansen a vegades. Quasi mai volen quedar, sempre soc jo la que proposa fer plans o fer coses noves. A més, al grup hi ha una noia amb la que mai m’he portat gaire bé. Sempre intenta fer-me la vida impossible, per exemple em roba treballs de la escola o els hi diu a les demes que m’expulsin del grup. Vamos, que no es mes falsa y mes rastrera perque no s’entrena.
Les meves amigues de veritat estan al meu camping, i amb elles m’ho passo molt bé. No puc evitar comparar a les amigues de l’escola amb les del poble.
Vamos, que crec q hauria de canviar de grup pero soc una noia molt vergonyosa al principi i tinc por de caure malament o de fer el ridicul, nose. Que hauria de fer?
Laia Sala
Laia Sala
Data: 22/01/2019 19:22

Hola!!


Doncs sembla que ho tens força clar! tu mateixa dius que et sents més recolzada per les amigues del càmping. Valora què és el que t'aporten i com et fan sentir. No és fàcil trobar persones que et facin sentir totalment acceptat i valorat, així que cuida-les!! ;)

Pel que fa a les amigues de l'escola, tens dues opcions (i no són excloents):

  • deixa de considerar-les en el grup "amistat" i posa-les al sac de "companyes". Si ho poses en un cercle més ampli i menys íntim, la relació amb elles canviarà i les teves expectatives també, de manera que et sentiràs menys frustrada quan tinguin alguna reacció com la que expliques. 
  • comença a obrir-te a altres persones. No cal que siguis el centre d'atenció per iniciar converses amb altres persones! N'hi ha prou que aprofitis que feu un treball conjunt per interessar-te per algú "fora del teu cercle de confort". Demana-li coses de les vacances, de les seves aficions, dels seus gustos.... i així potser trobeu alguna cosa en comú per iniciar una nova conversa ;)


Per altra banda, també et diré que ets totalment capaç de fer amistats i coneguts nous. Tu mateixa em dius que tens dos cercles d'amistat, així que, per què no en pots fer un tercer? o per què  no pots tenir persones aïllades amb qui t'hi sentis còmode sense pertànyer a cap grup? Pensa-hi! Les habilitats ja les tens ;)


Una abraçada!

Laia Sala

@laiasala.psico

Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: