Pringles de sopa
Pringles de sopa
Any: 2004
Comarca: Baix Llobregat
Data de publicació: 04/03/2019 07:17
Gènere no-binari
Desde fa anys he sapigut que jo no encaixava en el gènere d'home o de dona. El problema és que abans tenia molts dubtes, perquè ho havia vist en internet i volia que algú m'ho expliques millor en persona. El cas és que al meu institut una dona venia un dia a la setmana i donava com consells, no em va semblar mala idea i vaig anar. Quan li vaig explicar el que havia sentit durant la meva vida i que pensava que jo era del gènere no binari la dona em va dir que si m'esperava ja sabria si jo era home o dona. Això em va fer tenir encara més dubtes fins a estar obsesionat/da amb el tema. Vaig començar a buscar més informació a google i reds socials sobre gent que sentia el mateix. Fa poc van fer una xerrada i la dona va començar a dir que sexes hi havien com tres o algo així. Va dir: home , dona i els transexuals. A mi el que diu aquesta dona em sembla malament. La raó pel que escric això és perquè, degut a que a mi mai m'havien comentat que això existia, vaig passar per moments molt difícils on sentia que havia de presionarme a ser d'un sexe o de l'altre o que si ho deia em dirien coses com que m'ho estic inventat per cridar l'atenció( que ja ha pasat en algun cas) .Que penseu?
Laia Sala
Laia Sala
Data de publicació: 12/03/2019 11:48

Hola!


A veure si puc posar una mica de llum a la teva situació. Quan parlem de diversitat sexual ens referim a un ampli ventall de casos:

  • ens referim a la sexualitat biològica (és a dir, quins òrgans reproductors tens, quins cromosomes hi ha al teu ADN i, fins i tot, quines hormones predominen al teu cos). D'aquí en sorgeixen 3 opcions: mascle, femella o intersexual (dins aquesta categoria hi ha una gran varietat)
  • identitat de gènere - aquesta part fa referència a com t'identifiques com a individu, dins quin dels gèneres establerts i rols de la societat en la que vius, et sents més còmode. Fins ara s'ha parlat de binarisme (home-dona), però hi ha moltes teories que amplien aquesta dicotomia amb altres opcions d'identitat: demigènere, gènere fluïd, agènere, bigènere...)
  • finalment, hi ha qui considera que les persones "transgènere" son les que no tenen concordància entre el seu sexe i el seu gènere. Però això implica que les persones que sí que tenen concordància s'anomenen "cisgènere".
  • També hi ha l'aparença i la orientació sexual, però no t'embolico més. 

Què et vull dir amb tot això?

Que si ho necessites, busquis quina etiqueta o categoria s'adapta a tu, però si no tens ganes o no necessites identificar-te o encasellar-te, no ho facis! 


T'adjunto un vídeo esperant que et pugui ampliar una mica tots aquests conceptes ;)


Una abraçada!

Laia Sala

@laiasala.psico

Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.

 

Un portal de:

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a l'ACPC
 
Amb la col·laboració de: