mariona145
mariona145
Any: 1999
Comarca: Barcelonès
Data: 19/07/19 10:29
Trastorn dismorfic corporal o TCA
Hola!
Tinc dubtes perquè fa poc vaig saber l'existència de la body dysmorphia i em va semblar molt interessant i m'agradaria saber si el que jo tinc és això, o quelcom més tirant a un trastorn d'alimentació.
A mi no m'agrada el meu cos, em veig molts defectes, quan no són les cames són els braços o la panxa, etc. La gent em diu que estic bé i jo no puc veure-ho. He deixat de fer coses amb amics, com anar a sopar fora o anar a la platja perquè no em sento gens còmoda i penso que la gent em jutjarà i deixarà de dir-me que estic bé perquè veuran el meu cos sencer...
És estrany perquè a mi m'agradaria estar molt més prima, em passo hores mirant-me al mirall, tocant-me les costelles tot i que m'agradaria que se'm marquessin més. Per exemple, el que m'agrada més és llevar-me perquè m'agrada la sensació de tenir l'estómac buit.
A més, conto calories, tinc un màxim de 1200 al dia, que no sé si és poc o molt. (el meu pes és mante constant, peso 49kg i medeixo 160). I quan em passo d'aquests límit, m'enfado amb mi mateixa i m'entra molta ansietat. En canvi, quan menjo menys de 1200, per exemple ahir vaig menjar 800 kcal, estava molt feliç, i orgullosa de mi mateixa.
Sóc una persona molt crítica, envejosa i perfeccionista i no puc evitar quan veig alguna noia, el primer que miro és si estan primes o grasses i si estan més primes que jo, em sento malament i em dic, doncs avui he de menjar menys i fer més esport i coses així.
A sobre que tinc la sensació de tenir una mica de gordofobia, perquè penso que si guanyo pes no seré feliç, de fet prefereixo no viure a ser gras, per molt radical que soni. I és que m'agradaria ser més prima perquè sento que seria més feliç. I jo sé que no es2veritat, però no puc evitar sentir-me així.
Estic intentant canviar alguns hàbits, com el de fixar-me en els cossos de la gent, comparar-me amb els altres, però em costa horrors. Si em puguessiu dir algun consell ho agrairia.
Del meu voltant, només ho sap un amic meu i em va costar moltíssim dir-li que no estic a gsta amb el meu cos, tant que no vaig dormir en tota la nit.... Els altres no en saben res perquè no vull preocupar-los amb les meves coses.

No necessito que em digueu que vagi al psicòleg, perquè no ho faré, però m'agradaria que em diguessiu si tinc trastorn dismorfic corporal o algo més proper a anorexia, ja que no entenc en què es diferencien.
Moltes gràcies ❤️
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: