-
-
Any: 2003
Comarca: Anoia
Data: 02/04/20 10:40
No puc dormir
Bon dia,
Fa una setmana que no puc dormir, estic molt frustrat. Tinc son però no sóc capaç d’adormir-me. M’enfado amb mi mateix i ploro perquè hi ha dies que ha sortit el sol i encara estava despert.
He probat amb tots els aparells electrònics apagats, amb la tele encesa, amb música relaxant, però cada dia quan arriba la nit és patiment i angoixa. Ja no sé que fer. Podrieu ajudar-me siusplau?
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 02/04/2020 17:16
Hola! És natural que estiguis amb ansietat i amb dificultats per dormir. Forma part de la resposta que té el cos quan té sensació que perill. Una de les formes de combatre-ho és centrar-te en el dia a dia i no avançar esdeveniments que encara no han passat. Per exemple, intenta distribuir-te el dia entre: estones d'estudis, estones amb amistats, estones de calma i solitud i estones en família.  Distribuir-se el dia així facilita que tinguem un ordre mental i una estructura que ens ajuda a ser més productius. Per altra banda, intenta incloure algun tipus d'activitat en el teu dia a dia, ja sigui calmada, com fer estiraments o ioga, o bé més accelerada com alguna classe de cardio. Finalment, a l'hora d'anar a dormir, no intentis dormir, concentra't en deixar que el cos descansi, en observar els teus pensaments per on passen i en les sensacions corporals de benestar. Si alguna estona notes molt nerviosisme, aixeca't i et prepares una infusió, t'ajudarà a calmar-te. Molts ànims!

--
La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport de la Laia Sala, psicòloga experta.

Moltes gràcies per la teva consulta!
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: