-
-
Any: 2004
Comarca: Baix Empordà
Data: 02/04/20 10:57
Confinada després de 3 mesos
Bon dia, tinc 15 anys i vaig arribar a catalunya just al principi del confinament i després d'estar 3 mesos en un intercanvi. Des que vaig arribar se m'està fent molt dur el fet de seguir sense veure a ningú sabent que estan a 5 minuts de casa i això m'està afectant molt. Faig el que puc per mantenor la comunicació, he intentat fer exercici, però res funciona i estic cansada de sentir-me malament tot el dia. Què puc fer?
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 02/04/2020 17:11
Hola! Aquesta setmana es comença a notar el cansament general i també l'esgotament emocional. És natural que ens sentim més cansats, més irritables i més sensibles, fins i tot amb ganes de plorar o cridar per treure tota l'ansietat i el patiment que portem a dins. Centra't en el dia a dia. Sabem que en algun moment podrem tornar a abraçar-nos i estar junts, així que aquesta esperança de sortir del confinament és la que ens ha d'ajudar a passar els dies. No es tracta de comptar quants dies falten, sinó de distribuir cada dia de manera que les hores passin una mica millor. El nostres cervell necessita estructura mental: això vol dir una mica d'ordre i rutina. Per exemple: matí d'estudi (3-4h), amb parada per esmorzar (20 minuts de pati). Dinar i la tarda entre amistats, activitats d'oci solitàries i/o activitat física. El cap de setmana pot ser una estona que dediquem a la família i a fer coses d'oci (jugar a jocs de taula, fer manualitats, competicions...)

--
La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport de la Laia Sala, psicòloga experta.

Moltes gràcies per la teva consulta!
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: