-
-
Any: 2003
Comarca: Alt Empordà
Data: 28/04/20 21:37
Ansietat
Hola Bones,
Em consolo diguent que es normal...que tothom esta passant per un moment dificil, però es que tinc molta ansietat, em costa respirar, estic nerviosa com si anés a fer una presetació oral davant Catalunya sencera i quan em pregunto a mi mateixa que em passa, per què pateixo...no em se respondre. Tinc obsessions i pesaments raros, he llegit que es una reacció del subconscient per no pensar amb allò que et preocupa, principalment crec que es la incertesa de que passarà després de tot això, sóc una noia perfecionista que ho ha de tenir tot controlat i tot se m’escapa de les mans, aquest estiu no podré treballar, no estem fent res a l’insti i em preocupa la sele, la convivència amb la familia, que es fa difícil...

Però quan tinc episodis d’ansietat ho passo fatal, sabeu si hi hauria algun psicòleg gratuït amb el que pogués parlar? No crec que els meus pares volguessin pagar-ne un.

Gràcies pel suport
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 30/04/2020 10:13
Hola!

Aquesta incertesa derivada de l'estat d'alarma degut a la pandèmia pot provocar aquesta sensació d'ofec i d'angoixa. De preocupació constant per què passarà i com seran les coses en un futur. 

Actualment, hi ha psicolegs que atenen en Centres d'Atenció Primària i també en Centres de Salut Mental públics. 
Ho hauries de comentar al teu metge/essa de família i demanar si et pot fer una derivació. No sé com estan en relació a les llistes d'espera...

Tot i així, sempre tens l'oportunitat d'explicar-ho a la teva família i demanar-los poder fer algunes visites per poder reduir la teva ansietat. 

Altres recursos gratuïts per la gestió emocional són: l'app de Salut (https://gestioemocional.catsalut.cat/

" style="font-size: 1rem;">

) i la guia per joves (http://ejoventut.gencat.cat/web/.content/e-joventut/recursos/tipus_de_recurs/documentacio/arxiu/

Guies-confinament/Guia_Joves_Confinats.pdf" style="font-size: 1rem;">

Guies-confinament/Guia_Joves_Confinats.pdf) 
 
Nosaltres seguirem aquí ;)

--
La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport de la Laia Sala, psicòloga.



Moltes gràcies per la teva consulta!
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.