-
-
Any: 2005
Comarca: Baix Llobregat
Data: 19/05/20 16:05
No sé qué em passa ...
Fa ja més de dos mesos que sóc a casa. La relació amb la família no és gaire bona.( Sóc filla única). A més no tinc ganes de fer res, m'agobio bastant i he perdut fins les ganes de menjar. ( Menjo perquè la mare m'obliga i no la vull fer patir. Encare que de vegades em dona un xut d'energia espontània ). A més trobo a faltar els meus amics , i encare que tenim contacte via telemàtica, penso que de certa manera els estic perdent. També crec que estic perdent una etapa molt bona de la meva vida i em sento culpable. Per últim dintre de dos mesos em posaran brackets, només ho sabem els meus millors amics. Però tinc por de la reacció. Suposo que tot això formarà part de la normalitat, però al estar sola a casa son coses que no puc parlar amb ningú i em preocupen bastant. Gràcies!
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 25/05/2020 09:09
Hola!

La falta de gana pot ser un símptoma normal després d'una etapa d'estrès sostingut. Tot i així, ens indiques que algunes vegades et dona un xut d'energia, aprofita-ho! ;)

També és normal que trobis a faltar les teves amistats i tinguis ganes de quedar-hi. La relació telemàtica ajuda a mantenir el contacte, però no és el mateix que cara a cara i es pot desgastar una mica. Tot i així, es recuperarà fàcilment amb el contacte, ja veuràs. 

Hem viscut (i estem vivint) un moment històric en què el món s'ha parat. I és evident que hem perdut certa "normalitat" que havíem assumit com indestructible. "Tinc aquesta edat i em toca viure això", doncs no! La vida arriba i ens fot una hòstia a tots! I a partir d'aquí ens toca adaptar-nos-hi, valorar, fer introspecció, analitzar, observar.... i treure'n conclusions que ens ajudin a afrontar-ho de nou de manera diferent. 

Pel que fa als brackets, pot ser un moment molt xocant per tu, però ja t'assegurem que per les altres persones és indiferent. Fins i tot algunes ni se n'adonaran. Pot ser que els primers dies que et vegin et preguntin, però ja estarà. Ja ho incorporaran i no en faran més enrenou. 

El més important de tota la teva consulta és que tinguis algun espai per parlar i deixar-te anar, ja sigui a casa o amb algunes amistats. Busca aquestes persones de confiança, et sentiràs millor.

Una abraçada!

--
La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport de la Laia Sala, psicòloga.



Moltes gràcies per la teva consulta!
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: