-
-
Any: 2001
Comarca: Barcelonès
Data: 22/05/20 22:58
Menstruació
Hola! Després de dues setmanes de confinament em va venir la regla amb normalitat, no he mantingut relacions sexuals amb ningú durant aquest període però avui fa 20 dies que m'hauria d'haver vingut un altre cop. Estic molt nerviosa últimament i he llegit que poden haver endarreriments
per culpa de l'ansietat, podria ser? Que puc fer perquè em vingui amb normalitat de nou? No sé com relaxar-me i a més fa des de la data que m'hauria d'haver vingut que em fan mal els ovaris.

Gràcies!!
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 26/05/2020 09:59
Hola,

Les irregularitats menstruals poden donar-se per diferents motius. De fet és força habitual presentar irregularitats els primers anys de la regla. No sabem si abans del confinament tenies regles molt irregulars o no. 

Tot i així, sí que s'ha vist que l'estrès i l'angoixa que s'estan vivint aquests dies poden afectar el nostre cicle menstrual. Si volem que el nostre cicle menstrual torni a ser com abans del confinament podem fer algunes coses amb el nostre estil de vida com: Establir uns horaris regulars, mantenir uns bons hàbits de son, seguir una alimentació adequada, practicar esport... 

En principi, quan el cos torni a la normalitat, la regla es restablirà, però si veus que la situació s'allargà, entre tres i sis mesos, et recomanem que ho consultis amb la ginecòloga perquè pugui valorar-ho.

Una abraçada i moltes gràcies per escriure'ns!

Mariona Busto
Psicologia - Sexualitat - Parella
@marionabusto

--
La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport de Mariona Busto, psicòloga experta en sexualitat. 



Moltes gràcies per la teva consulta!
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: