-
-
Any: 2004
Comarca: Alta Ribagorça
Data: 25/05/20 23:32
Perduda
Hola,

Jo soc una persona que de nomal ja tinc moltes "menjades de cap", i aquets dies de confinament havien augmentat molt, i ara estic molt perduda. No se que fer l'any que bé, i no hi ha res que em motivi. Sé que m'he de posar objectius pero cap em motiva. A més, al acostumar-me a estar sola, ara quedant amb amics no em sento comode, i m'he adonat que moltes amistats no son de vritat. No vull seguir amb aquestes amistats pero tampoc vull aïllar-me. Nose que fer per tenir ganes. Espero que em pugueu donar algun consell.

Moltes gracies!
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 27/05/2020 09:54
Hola!

Primer de tot, intenta no fer canvis dràstics sobtadament. És natural que algunes amistats hagin quedat malmeses o, com a mínim, que la retrobada sigui incòmode. Espera uns dies i ves valorant. Segurament reduiràs el teu estat d'alarma i començaràs a actuar de manera més natural. 
Tot i així, si ho necessites, intenta obrir-te a altres persones de la classe (o d'altres àmbits) per iniciar noves converses, a veure com et sents. 

Pel que fa al teu futur, sabem que és una decisió complicada. I intenta seguir algun tipus d'esquema: 
- vull seguir estudiant? Si / No
- Sí --> quina branca de coneixement?
- No --> vull treballar. En quin àmbit puc trobar feina?

I ves reduint algunes possibilitats. Ara és una decisió que sembla crucial, però amb el temps podràs veure que tots i totes podem reinventar la nostra professió i fer un canvi de feina radical. No passa res si ens equivoquem. Tenim temps per rectificar-ho, d'acord?

Si ho necessites, parla amb les persones que et coneixen i escolta la seva proposta. Potser la pots incloure en el teu ventall de decisions. 

Una abraçada!

--
La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport de la Laia Sala, psicòloga.



Moltes gràcies per la teva consulta!
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: