Bases del concurs #recomanollegir

| 05/04/2015 a les 17:43h
Arxivat a: TENDÈNCIES, recomanollegir

Bases del concurs #recomanollegir

Biblioteques de Barcelona organitza el concurs #recomanollegir amb l'objectiu de promoure la lectura entre els joves utilitzant el format audiovisual. Busquem joves d'entre 14 i 17 anys que recomanin un llibre a partir de la gravació d’un vídeo que, amb una durada màxima de tres minuts, aconsegueixi engrescar altres lectors.

Quan?

Entre el 21 d’octubre de 2015, a partir de les 00.00 hores, i el 20 de maig de 2016, fins a les 24.00 hores. 

Qui hi pot participar?

Els concursants han de tenir entre 14 i 17 anys i disposar de carnet d'usuari de Biblioteques de Barcelona.

Què he de fer?

Agafa la càmera, el mòbil o la tauleta i grava el teu vídeo, publica'l al canal Youtube i omple el formulari d'inscripció disponible a adolescents.cat.

Com han de ser els vídeos?

S'admet qualsevol tècnica, procediment o manipulació del vídeo. Els vídeos han de tenir una durada màxima de 3 minuts. Els vídeos han de ser inèdits, han d’estar publicats a Youtube entre el 21 d’octubre i el 20 de maig, i no es poden haver presentat a cap altre concurs. Cada participant pot presentar un o més vídeos al concurs. Els vídeos han de ser coherents amb els drets i les llibertats fonamentals. A més, han de respectar la dignitat de les persones, els drets dels menors i de les minories. Han de complir la normativa vigent i, per tant, no poden vulnerar els drets de tercers, especialment els de propietat intel·lectual, a l'honor, la intimitat personal i familiar i a la pròpia imatge, els relatius a l'ús de les dades personals de tercers i a les obligacions derivades de l’ús de les noves tecnologies i de les comunicacions comercials.

Autors

Els vídeos han de ser creació dels mateixos participants. Els drets de propietat intel·lectual han de pertànyer íntegrament als participants del concurs. En el cas que el vídeo tingui més d’un autor, la inscripció l’ha de fer un dels autors en nom dels altres.

Autorització de tercers

Per a la captació, reproducció i publicació de la imatge de dades de les persones que apareguin als vídeos, els participants han d'obtenir les autoritzacions corresponents. A més a més, els participants han d'haver informat les persones que hi apareguin de la finalitat de l'ús de la seva imatge, així com de la seva cessió a favor de Biblioteques de Barcelona.

Difusió dels vídeos

Els vídeos presentats pels concursants podran estar visibles als canals de comunicació digital de Biblioteques de Barcelona sota llicència Creative Commons “Reconeixement – No Comercial – Compartir igual”. Més informació sobre aquesta llicència a 

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.ca

També es podran visualitzar a les pantalles informatives de qualsevol de les biblioteques de Barcelona. 

Els vídeos que presentin els concursants també podran estar visibles als canals de comunicació d'adolescents.cat Biblioteques de Barcelona i adolescents.cat poden demanar als participants guanyadors d'algun dels premis els arxius de vídeo originals si així ho consideren necessari. D'entre tots els vídeos presentats al concurs s'atorgarà el premi al vídeo que aconsegueixi més “M'agrada” durant el període de votacions que s'estableix entre el 21 de maig a les 00.00 h i l'1 de juny a les 24.00 hores. Els participants poden decidir lliurement si volen optar a aquest premi o si prefereixen que el seu vídeo només sigui valorat pel jurat. En aquest cas ho hauran d’especificar al formulari d’inscripció. 
 
El premi consistirà en un lector de llibres electrònics, una tassa i una bossa de Biblioteques de Barcelona, i un exemplar del llibre El càsting, de l’editorial La Galera.

Premis

Premi del públic: 

D'entre tots els vídeos presentats al concurs s'atorgarà el premi al vídeo que aconsegueixi més “M’agrada” durant el període de votacions que s’estableix entre el 21 de maig a les 00.00 h i l'1 de juny a les 24.00 hores.

El premi consistirà en un lector de llibres electrònics, una tassa i una bossa de Biblioteques de Barcelona, i un exemplar del llibre El càsting, de l’editorial La Galera.

Premi del jurat

D'entre tots els vídeos presentats el jurat n'escollirà un que sigui mereixedor de ser destacat com el millor. Se'n valorarà la qualitat tècnica, l'originalitat, el discurs narratiu i la capacitat de seduir altres lectors.

El premi consistirà en un lector de llibres electrònics, un val de compra per valor de 200 euros per bescanviar a la llibreria ALIBRI, una tassa, una bossa de Biblioteques de Barcelona i un exemplar del llibre El càsting, de l'editorial La Galera.


Premi especial de participació 

S'atorgarà al centre docent amb seu a la ciutat de Barcelona amb un nombre més gran d'alumnes inscrits al concurs.

El premi consistirà en un val de compra per valor de 200 euros per bescanviar a la llibreria ALIBRI, una tassa i una bossa de Biblioteques de Barcelona, i un exemplar del llibre El càsting, de l'editorial La Galera.

Jurat

El jurat estarà format per dos representants de Biblioteques de Barcelona, un representant del Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil de la Biblioteca Xavier Benguerel, un professional del sector audiovisual, un representant d'adolescents.cat, un adolescent d’entre 14 i 17 anys i un autor de llibres adreçats a públic adolescent.

Anunci dels guanyadors

En el termini màxim de quinze dies des de la data de finalització del concurs, Biblioteques de Barcelona anunciarà el nom dels guanyadors a través del seu web http://www.bcn.cat/biblioteques i del web d'adolescents.cat.

En el supòsit que no s'hi pugui contactar per causes alienes a la seva voluntat en el termini esmentat, el guanyador i els finalistes serà la persona que hagi quedat en segon lloc, i així successivament fins a trobar un guanyador. 

Per recollir el premi, els premiats hauran d'acreditar la seva identitat. D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les dades dels guanyadors i finalistes no s'incorporaran a cap fitxer de Biblioteques de Barcelona.

Drets d’imatge

Els participants autoritzen Biblioteques de Barcelona perquè els seus noms, cognoms i imatge puguin ser reproduïts i publicats a través de qualsevol mitjà, incloent-hi internet, i qualsevol altre mitjà de posada a disposició interactiva, per a la publicació del guanyador d'aquest concurs, així com per a la publicitat de noves edicions, i sense que aquesta autorització els confereixi el dret a rebre cap remuneració.

Drets de propietat intel·lectual

Els concursants saben, coneixen i accepten que per la mera participació en aquest concurs cedeixen a favor de Biblioteques de Barcelona, en exclusiva i amb facultat de cessió a tercers, tots els drets patrimonials de propietat intel·lectual de les fotografies presentades al concurs per explotar-les en qualsevol format, suport i modalitat d'explotació, incloent-hi, entre altres, qualsevol mitjà gràfic, audiovisual, sonor, internet i qualsevol mitjà de posada a disposició interactiva, així com marxandatge, explotacions secundàries i derivades i l'ús de les fotografies per a la promoció i difusió de properes edicions del concurs. Aquesta cessió és a títol gratuït, per a tots els països del món i fins a un màxim de 4 anys.

Responsabilitat

Els participants són responsables dels danys i perjudicis que causin a tercers derivats de la seva participació en aquest concurs, amb total indemnitat de Biblioteques de Barcelona.

Reserves i limitacions

Biblioteques de Barcelona es reserva el dret d'anul·lar o suspendre el concurs, o bé canviar-ne algunes condicions si per qualsevol causa aliena a la seva voluntat no pogués complir el desenvolupament normal del concurs.

Biblioteques de Barcelona es reserva el dret de deixar desert algun dels premis si no hi ha cap candidatura o no reuneix alguna de les condicions de participació. Biblioteques de Barcelona descartarà les inscripcions que siguin abusives o fraudulentes. Biblioteques de Barcelona no es farà responsable de la veracitat de les dades facilitades pels participants. Per tant, si les dades no són correctes o estan incompletes, Biblioteques de Barcelona s'eximeix de tota responsabilitat per no poder contactar amb el guanyador i els finalistes.

Acceptació de les bases

La participació en aquest concurs comporta l'acceptació d'aquestes bases, que estaran publicades al web de Biblioteques de Barcelona i al web d'adolescents.cat.

 

Què t'ha semblat?

0
0
0
0
0
0
0

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.