«Cuina sense pares»: la web ideal per aprendre a preparar receptes fàcils i saludables

| 16/04/2018 a les 18:14h
Arxivat a: EDUCACIÓ, salut, cuina
Imatge il·lustrativa
El projecte de la Diputació de Barcelona "Cuina sense pares" –que inclou tallers per al jovent, que s'ofereixen als ajuntaments de la demarcació- té l'objectiu d'apropar els adolescents al món de la cuina, d'una manera atractiva, presentant-los receptes de fàcil elaboració i alt valor nutritiu, per obtenir una alimentació equilibrada. Amb aquest projecte, que estrena ara web renovat, cuinasensepares.cat, adaptable a qualsevol tipus de dispositiu; la Diputació de Barcelona pretén oferir als joves un recurs que els animi a posar-se el davantal. També es pot seguir a través del canal de Youtube i a Instagram.

El web actual presenta a partir d'ara nova imatge, nous continguts i més receptes. Tot perquè els joves disposin d'informació d'utilitat i s'animin a cuinar plats diferents dels que acostumen a preparar-se, sota la premissa d'una alimentació saludable.

En aquest web trobaran tres taules setmanals amb propostes de dinars i sopars. En totes les receptes s'expliquen els ingredients i els utensilis necessaris, els passos a seguir, i s'ofereixen idees així com informació nutricional. Moltes receptes també es troben en format vídeo per facilitar la seva realització.
 

També s'ha incorporat un apartat nou "Esmorzars i berenars", amb propostes creatives per donar importància a aquests àpats, ja que s'ha detectat que el col·lectiu jove no esmorza o ho fa de manera incompleta.
 

A més a més, l'apartat "Consells" s'ha ampliat amb recomanacions sobre manipulació d'aliments i hàbits higiènics en l'alimentació, i, s'han incorporat suggeriments per evitar el malbaratament d'aliments.

La Diputació fa des de 2011 els tallers de "Cuina sense pares", en què els joves aprenen a cuinar algunes de les receptes que poden trobar al web. Les receptes són propostes adaptades a aquest col·lectiu que, a més d'assegurar un equilibri dietètic, estan pensades perquè els motivin i atreguin a experimentar i tastar aliments nous o poc usuals per a ells.

L'any 2017 es van realitzar 121 tallers a 50 municipis 

Al voltant dels 14 anys, molts joves han de preparar-se en algun moment el menjar per a ells mateixos, o comencen a cuinar algun àpat per a la seva colla d'amics. "Cuina sense pares" té com a finalitat fomentar una alimentació saludable en els joves.

L'Organització Mundial de la Salut considera l'obesitat com l'epidèmia no infecciosa del segle XXI, que en gran mesura es pot evitar. I els estudis conclouen que el volum de les malalties cròniques estan augmentat acceleradament a causa d'uns mals hàbits alimentaris.

La prevenció és l'opció més viable per posar fre a l'obesitat i fomentar la promoció d'hàbits saludables. Està comprovat que una dieta amb poc consum de greixos saturats, sucre i sal i un major consum de verdures, hortalisses i fruites a més de la pràctica regular d'alguna activitat física contribueixen a reduir les altes taxes de malalties relacionades.

Seguint aquestes premisses, Salut Pública de la Diputació treballa per a la promoció de l'alimentació saludable com un element clau dintre de les seves polítiques d'actuació, amb l'objectiu de proporcionar eines i recursos perquè els municipis puguin posar en marxa tota una sèrie d'accions que fomentin una alimentació saludable en els joves.

Què t'ha semblat?

0
0
0
0
0
0
0

COMENTARIS

GRACIES!
Anònim, 16/04/2018 a les 19:59
+3
-0
Jdr perfi una pagina que on pugui trobar receptes facils i sense ingredients extranys xd
uau
Anònim, 16/04/2018 a les 20:21
+1
-0
em sembla super be que els adolescents puguem aprendre a cuinar, ja que jo personalment amb prou feines se fer pasta...
Vegg
Anònima vegeta, 17/04/2018 a les 09:13
+2
-0
Hi ha algun apartat vegetarià o vegà?? Estaria molt bé ja que cada vegada augmenta més aquest col·lectiu i estaria bé promocionar-ho

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.