5 creences típiques que tenim sobre la regla: són veritat o mentida?

| 13/06/2018 a les 11:00h
Arxivat a: ALTRES, menstruació, regla, mesllegitjuny
 
Imatge il·lustrativa
Un 80% de nenes i adolescents no fan prou activitat física -la "quantitat" recomanada per l'OMS és una hora diària- . Així ho assenyala un informe publicat per l'Hospital Sant Joan de Déu, que se centra en els aspectes de la salut i l'esport en la població femenina.

A més a més, l'informe també desmenteix alguns mites i creences molt esteses en relació a la pràctica d'activitat física durant la menstruació. Aclareix, per exemple, que es pot fer esport durant la regla i que és bo perquè s'alliberen endorfines que ajuden a calmar el mal típic que pateixen més del 40% de les dones i adolescents i que és la causa principal de l'absentisme escolar. A continuació us deixem amb algunes de les afirmacions més comunes sobre la regla tractades en l'informe, on s'especifica les que són certes i les que no:

 


Versió sense playbuzz:

- No es recomana fer exercici físic durant el cicle menstrual. Fals. Practicar esport no està prohibit, al contrari, és beneficiós per aquests dies del mes, ja que s'alliberen endorfines que ajuden a calmar els dolors típics associats al cicle menstrual. A més d'això, ajuden a disminuir l'estrès i l'ansietat.

- El cicle menstrual sempre afecta el rendiment. És cert: es pot veure afectat depenent de la quantitat de sagnat, ja que en presentar un flux abundant es poden veure alterats els nivells d'hemoglobina en sang, generant una disminució del transport d'oxigen necessari per tenir un major rendiment cardiovascular i muscular. La percepció del dolor sempre és personal, en general és un símptoma que perjudica al rendiment.

- Quan es realitza esport només s'han d'utilitzar tampons. Fals. Qualsevol producte de protecció i higiene íntima és apte per utilitzar en els dies del sagnat. Tanmateix, moltes dones esportistes utilitzen tampons perquè consideren l'opció més còmoda.

- La pràctica de l'esport afecta negativament en el cicle hormonal. En alguns casos on la pràctica esportiva és elevada, la pèrdua de massa grassa pot afectar a la producció d'estrògens, ja que el teixit adipós o gras n'és productor. Aquesta desregulació hormonal causa a vegades amenorrea, que és l'absència de menstruació. En casos extrems, la falta de secreció d'hormones a llarg termini pot conduir a osteopènia prematura i osteoporosi,entre altres alteracions.

- Es poden practicar totes les modalitats d'esport durant el cicle menstrual. Es pot practicar qualsevol esport; això si, adaptant-lo a cada noia i a les seves circumstàncies. En alguns casos se segueixen programes d'entrenament, inclús s'adapten en funció de cada fase del cicle menstrual.

Què t'ha semblat?

0
0
0
0
0
0
0

COMENTARIS

#proutabus
Anònim, 13/06/2018 a les 08:50
+46
-1
la regla no es tabu
Tampoms
Anònima, 13/06/2018 a les 14:12
+11
-0
Motes noies van mes comodes amb tampo, pero a mi emb va millo, comprrsa
Hola!
Anònima33, 13/06/2018 a les 18:19
+8
-0
Proveu la copa menstrual, es genial
segur?
Anònim, 13/06/2018 a les 22:28
+7
-1
no es molt dificil de posar i eso?
???
Anònima03, 13/06/2018 a les 19:04
+8
-1
Soc noia i mai havia sentit gairevé cap de les coses que heu dit. I no podrieu dir si la regla es talla amb l'aigua o no? Jo penso que no i que simplement es barreja amb l'aigua i no la veiem pero tothom em diu que no
Ui
Anònim, 21/07/2018 a les 00:04
+0
-1
La gent que diu que es talla amb l'aigua no te ni idea. Si es talla amb l'aigua, llavors perque es posin un tampó quan van a nedar? Si segons elles es talla la regla llavors no és necessari posar-s'hi tampó
Les plantes
Anònima, 13/06/2018 a les 21:04
+0
-9
I és veritat que l'alè de les persones que estan menstruant fa malbé les plantes?
Esport i regla
Anònim, 13/06/2018 a les 21:21
+9
-0
La majoria de noies es queden al sofà o al llitquan tenen la regla i els hi fa mal la panxa o es troben malament, jo faig tot el contrari. Em prenen per boja perquè sempre surto a fer esport quan tinc la regla però, és el millor que podeu fer, us ho recomano. El dolor i malestar baixen i mentalment no et sents tan decaiguda.
Noia?
Anònim, 16/06/2018 a les 12:27
+3
-1
No és el meu cas però sé que hi ha nois que tenen la regla, només és una recomanació per a que no sigueu tan transfòbics, a reveure

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.