Què té el trap que ens atrapa?

per Marta Perxachs, el 1 de febrer de 2019 a les 10:34
Quantes vegades hem taral·larejat una cançó de trap i, un cop havent-ho fet hem pensat: "què coi acabo de dir?!" Malgrat això, defensem i defensem que el que ens atrapa del trap és el tipus de música i de ritme que enganxa.

Avui parlem de la música trap, que no és el mateix que el reaggeton. Es tracta d'un subgènere del hip hop nascut aproximadament l'any 2017 al sud dels Estats Units. Està composat per un ritme base tranquil i d'una lletra, a vegades, buida de significat i sense contingut (sens dubte escrita per una persona amb una capacitat de fer anar el llenguatge increïble).


Els principals personatges d'aquest món solen ser gàngsters amb una vida molt glamurosa: sempre envoltats de dones espectaculars, joies espectaculars, cotxes espectaculars, mansions espectaculars.... Per no parlar de les drogues i les armes, que sovint estan present en aquest gènere musical com si d'un videojoc de rol es tractés. Ja ho deia Bad Bunny, un dels pares del trap porto-riqueny en una de les seves cançons més populars: "las putas se montan fácil como en GTA". De fet, el terme "trap" té el seu origen al lloc on es venia droga de forma il·legal. Ho sabies?

Però tot i això, aquesta música ha aconseguit que ens atrapi. Què és el que ens fa moure quan escoltem trap?


La melodia: té un ritme, una harmonia que ens fa ballar.

El missatge: normalment no hi ha eufemismes en aquestes cançons, les coses es diuen "tal com rajen". La lletra és molt explícita.

El contingut: sovint més realista que no pas utòpic. Deixa clar que no sempre hi ha un final feliç en una parella, per exemple, i el trap ho reflecteix a les seves cançons.

El tema principal: freqüentment el sexe apareix a les cançons traperes, un tema que és força tabú per societat. El que està prohibit ens agrada, i per això ens agrada el trap.

Moldejador de veu: malgrat que molta gent hi està en contra, que en aquesta música s'utilitzi constantment el moldejador de veu és un fet que té molts seguidors. No deixa de ser un element més que el fa distintiu.
Arxivat a:
OCI, trap, música
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: