«Em surten molts pèls, també a la barbeta, i no sé què fer»

per Redacció, el 13 de febrer de 2019 a les 10:00
A continuació llegiràs la consulta d’una noia enviada al Consultori d’Adolescents.cat. El text és el que ens ha enviat:

Usuari d'Adolescents.cat:


Hola, Bona vesprada, primer de tot volia dir que sóc valenciana, espere que no vos moleste per açò.



Jo tinc un "problema" per dir-ho així i esque tinc molts de pèls per tot el cos, però quan dic per tot el cos és per TOT. A part de les cames, als braços tinc molts de pèls. Arriben fins a la part darrera de la palma de la mà i als dits també tinc i me preocupa quan arriba l'estiu o la calor i he de ficar-me camisetes de mànega curta. M'han dit que si me'ls depile m'eixiran el doble i no vull això. Per favor podeu ajudar-me?

També fa poc que he observat que m'ha eixit bell a la barbeta, però són pèls que no se noten. Li vaig preguntar a ma mare i em va dir que això era normal a la meva edat (15-16) però tinc por que m'ixen més pèls a la barbeta què faig?


Moltes gràcies per tot i perdoneu-me per escriure en valencià


RESPOSTA:

Hola Anònima!

No et disculpis per a res, t'entenc perfectament en valencià.

M'alegro que ens contactis des de tan lluny i gràcies per confiar en nosaltres.

Pel que veig, deus tenir entre 15-16 anys i per tant estàs en ple desenvolupament i les teves hormones estan disparades. És possible que per això t'hagi aparegut pèl/bell per tot el cos.

Com bé diu la teva mare, és normal en la teva edat perquè el teu cos està creixent i els pèls també surten en llocs on abans no estàvem acostumats. És possible que amb els anys es vagi dissimulant o caiguin per si sols, però també podries anar a un metge especialista que et pugui assessorar i orientar de les solucions possibles.

Hi ha zones que també te les pots depilar amb cera i no hi hauria cap problema, però MAI recorris a la gilette, perquè aleshores sí que et sortirà més pel i més negre...

Bé, espero haver-te ajudat però tranquil·la, no ets l'única a qui li passa. Segurament a alguna de les teves amigues també li passa, us podeu ajudar mutuament:)

Laia Raventós,
psicòloga.

 

 Pots fer la teva consulta al Consultori d'Adolescents.cat aquí
 

Arxivat a:
CONSELLS, consultori
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: