5 tècniques d'estudi que et poden ajudar a aprovar

per Marta Perxachs, el 16 de febrer de 2019 a les 12:00
Segons la teoria d'un reconegut investigador i estudiós de la psicologia, Howard Gardner, els humans tenim fins a 12 tipus d'intel·ligències diferents (Teoria de les Intel·ligències Múltiples). Per tant, si sou dels que se us donen millor les matemàtiques o les ciències que no pas les llengües, no us desanimeu! Això només significa que heu desenvolupat més una intel·ligència que una altra. 

De totes maneres, encara que aquest estudi sigui molt interessant, seguiràs rebent el butlletí de notes un cop al trimestre, sense embuts per a ningú. Ple de sorpreses o no? Això ja depèn de tu... Com que no queda cap altre remei, et proposem 5 tècniques d'estudi que has de provar:

 


Versió sense playbuzz

Enregistra la teva pròpia veu: Es tracta d'una manera d'estudiar de forma subliminal. Prova de gravar-te la veu llegint el tema que has d'estudiar. Un cop ho hagis fet, pots fer qualsevol cosa amb el tema de fons: rentar els plats, sortir a fer exercici, etc. Veuràs com gràcies a la repetició, al final et saps paraula per paraula. Com quan escoltes una cançó que t'agrada en un idioma que no coneixes.

Fes jocs de paraules: Si es tracta d'una matèria com ciències o tecnologia, en les que hi ha molts tecnicismes i paraules "poc comuns" de la vida quotidiana, prova de fer jocs de paraules: crea mots nous utilitzant el principi de cada tecnicisme, per exemple.

Canvia la lletra d'una cançó: quantes vegades t'has trobat cantant una cançó que t'agrada molt una vegada rere l'altra fins a l'avorriment? Doncs fàcil: tria una d'aquestes cançons que t'encanti i canvia la lletra original pel temari que t'has de preparar. D'aquesta manera assimilaràs la lletra alhora que estudies.

Fes un vídeo tutorial: Posa't a la pell d'un influencer i grava't explicant el temari de la manera més dinàmica que trobis. A mesura que aniràs enregistrant, aniràs repetint la teoria que t'has d'aprendre i a l'examen ho clavaràs.

Prepara't una xuleta: Has llegit bé, però ull!, fixa't en el verb: "prepara" una xuleta però no la facis servir. Les xuletes van bé perquè les has de fer en un espai tan reduït que comprimeixes tota la informació al màxim. Ara bé, després de preparar-la estudia-la i no serà necessari jugar-te-la ni buscar-te problemes.





31FAM, el grup de trap català amb més porjecció del moment, passen per AdolescentsiCat. Parlarem amb ells de com han estat els seus inicis i com viuen aquesta primera etapa d'èxit i reconeixement.
Els farem passar algunes proves i, com sempre, hauran de respondre les preguntes de l'interrogatòri íntim.
 
Arxivat a:
EDUCACIÓ, examen, estudi
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: