Aquesta és la senzilla tècnica que t'ajudarà a memoritzar qualsevol informació

per Redacció, el 23 de febrer de 2019 a les 09:00
Des de fa anys que la memòria s'ha convertit en un dels aspectes més estudiats pels científics i això ha permès descobrir quines tècniques són més efectives a l'hora de recordar dades.

Doncs bé, segons els experts un dels mètodes més senzills i més eficients per memoritzar informació és llegir-la i no fer res durant els següents 15 minuts. I no fer res no vol dir deixar d'estudiar només, sinó estirar-se al sofà o al llit –sense mòbil- i relaxar-se.


sleep sleeping GIF


El 2000, els doctors Sergio Della Sala i Nelson Cowan van portar a terme una investigació neurològica amb 2.000 persones a quin van llegir diverses històries durant un matí. Quan just després d'acabar la història els preguntaven informació sobre aquesta, només un 7% dels participants responia correctament les qüestions. En canvi, quan deixaven que passés una estona entre la història i les preguntes, gairebé el 79% era capaç d'encertar tot el qüestionari.


L'explicació d'aquests resultats es troba en el procés pel qual s'emmagatzema informació en el nostre cervell. Segons recull Business Insider, els conceptes es processen a l'hipocamp i es guarden al còrtex com a memòria a llarg termini. Doncs bé, la relació entre aquestes dues parts es reforça quan ens relaxem i deixem la ment en blanc. És per això que descansar després d'haver estudiat ens ajuda a recordar tot allò que hem llegit. 




La Míriam Rodríguez, cantant i concursant d'Operación Triunfo 2017, passa per AdolescentsiCat. Parlem amb ella del seu pas per l'acadèmia, del seu nou disc, però també de la seva vida personal i de com li ha canviat tot. Com a tots els convidats, li farem passar algunes proves i, òbviament, haurà de respondre les preguntes de l'interrogatòri íntim.
Arxivat a:
EDUCACIÓ, estudiar, tècnica
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: