«Gairebé no se'n parla i qui la té ho sol portar en silenci»

per Redacció, el 20 de febrer de 2019 a les 09:26
"Som una associació de persones que vivim sense cabells i que busquem donar-nos suport". Així es defineix A pelo, una agrupació nascuda el 2017 amb l'objectiu de visibilitzar i informar des de l'experiència pròpia d'una malaltia que encara continua sent tabú quan la pateixen les dones: l'alopècia.

La Núria, membre de l'associació, ens explica que existeixen dos grans tipus d'alopècia: la universal i l'andrògena. La primera és una condició autoimmune per la qual el sistema immunològic ataca els fol·licles pilosos del cos. La segona, en canvi, es deu a una alteració hormonal causada pels andrògens. Totes dues provoquen la pèrdua de cabells i en alguns casos se solen manifestar durant la infància.


Així ho narren dues integrants d'A pelo al reportatge d'AdolescentsiCat, les quals es van començar a quedar sense cabells quan eren petites. Acceptar-ho no els va ser fàcil i asseguren que van passar anys intentant amagar la seva situació. I és que, com apunta la Núria: "Gairebé no se'n parla i qui la té ho sol portar en secret i en silenci".

A pelo vol intentar acabar amb aquests estigmes i normalitzar una malaltia que ha estat invisibilitzada durant anys en la nostra societat. Si voleu saber més coses sobre aquesta associació, la podeu buscar a Instagram (@apeloalopecia) i també a Facebook (@aPeloAlopecia).

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: