Per què el dia de la Dona se celebra el 8 de març i per què s'utilitza el lila?

| 08/03/2019 a les 12:56h
Arxivat a: ACTUALITAT, dia internacional de la dona, feminisme
 
Imatge il·lustrativa
Segur que ja saps que avui, 8 de març, se celebra el Dia Internacional de la Dona. Però... per què avui?

La primera vegada que es va celebrar el Dia Internacional de la Dona va ser l'any 1911 a Alemanya, Àustria, Dinamarca i Suïssa i des d'aleshores són molts els països que celebren aquest dia en homenatge al paper de la dona a la nostra societat i per lluitar contra les desigualtats que encara ara existeixen a molts països.


Però... per què el 8 de març? Què va passar? Per què el color de les dones és representat sempre amb el violeta?

Menys d'una setmana després de la primera celebració del dia de la dona, el 25 de març del 1911, més de 146 joves treballadores, la majoria d'elles immigrants, van morir a una fàbrica de camises de Triangle Shirtwaist de Nova York. La víctima de més edat tenia 48 anys, i la més jove 14. Els propietaris de la fàbrica tenien les portes d'emergència bloquejades per tal d'evitar robatoris i moltes de les dones, en veure que no podien sortir i preses pel pànic, es van tirar per les finestres. Les males condicions en les quals treballaven les dones va ser motiu de reclam arreu del món per les desigualtats que patien i per les feines ben dures que havien de fer les primeres dones treballadores.Es creu que aquell dia les xemeneies de la fàbrica van expulsar fum de color violeta, el color que es fa servir per representar les dones, com a conseqüència del tint de camises cremat a causa de l'incendi. Ningú va fer res per ajudar totes aquelles dones que van morir treballant.

Amb més motius que mai el dia 8 de març, recordant la primera vegada que es va fer, moltes dones surten al carrer i reclamen la igualtat dels drets de les treballadores.

Noies, vosaltres que sou d'una època i una societat en la qual l'educació us permet ser fortes... no deixeu ni un dia la lluita! Els ho devem a totes aquestes generacions de dones que han treballat, fins a la mort, per canviar el món i perquè nosaltres tinguéssim més llibertat!
 

Què t'ha semblat?

0
0
0
0
0
0
0

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.