«Em puc quedar embarassada si he fet això amb la meva parella?»

per Redacció, el 16 de març de 2019 a les 10:00
A continuació llegiràs la consulta d’una noia enviada al Consultori d’Adolescents.cat. El text és el que ens ha enviat:

Usuari d'Adolescents.cat:

Avui jo i el meu nòvio estàvem molt calents. M'he posat a fer-li una palla i s'ha acabat corrent. El cas és que al cap de poc hem acabat fent-ho sense condó, però no s'ha corregut. Tenim, però, que s'hagués pogut quedar alguna resta d'abans. Què fem?

RESPOSTA:


Hola!

Sempre que hi ha penetració sense preservatiu, hi ha cert risc d'embaràs. En el vostre cas, com s'havia produït l'ejaculació feia poca estona, pot ser que quedessin espermatozous a la zona i que el líquid preseminal els arrossegués dins la teva vagina. Evidentment les probabilitats són més baixes que si l'ejaculació s'hagués produït dins de la vagina, però no podem dir-vos que hi ha risc zero... 


Per tant, davant d'aquesta situació, si sou a temps pots prendre l'anticoncepció d'emergència, o si ha passat massa dies, haureu d'esperar a veure si ve la regla el dia que estava previst. Si no, feu una prova d'embaràs per descartar-ho.

Per pròximes vegades, recordeu utilitzar el preservatiu durant tota la relació sexual, d'aquesta manera podreu gaudir de la vostra sexualitat de forma sana i responsable, i us estalviareu aquests mals de cap. Porteu-ne sempre a sobre més d'un per si us agafa el "calenton" ;)

Una abraçada ben forta i moltes gràcies per la confiança!

Mariona Busto
Psicòloga - Consulta Jove IESP
@marionabusto
http://www.consultajove.cat

 Pots fer la teva consulta al Consultori d'Adolescents.cat aquí
 


En Nil Cardoner, actor que va debutar amb el seu paper de Roc a Polseres Vermelles, visita el plató d'AdolescentsiCat. Parlem amb ell de la vida, del seu pas per la tele, de l'amistat, del futur, de Plats Bruts, i de com veu el futur.

Com a tots els convidats, li farem passar algunes proves i, òbviament, haurà de respondre les preguntes de l'interrogatòri íntim.
 
Arxivat a:
CONSELLS, consultori
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: