Què és el moviment Fridays for future i perquè t'hi hauries de sumar?

per Redacció, el 15 de març de 2019 a les 12:27
Aquest divendres milers de joves d'arreu del món estan sortint al carrer per protestar contra el canvi climàtic. I és que avui hi ha convocada una gran vaga d'estudiants a nivell internacional promoguda per la iniciativa #Fridaysforfuture.

Aquest moviment va començar l'agost del 2018, quan la jove Greta Thunberg va decidir no assistir a l'escola els divendres i asseure's davant del parlament suec fins a les eleccions del 2018, que van tenir lloc el 9 de setembre. Tot i això, va decidir seguir les protestes i continuar demanant a les autoritats que apliquessin mesures contra l'escalfament global. 

A partir d'aquí s'han anat fent reiterades manifestacions cada divendres, a les quals cada cop s'han sumat més ciutats, entre elles algunes de catalanes. Avui, per exemple, hi ha convocades concentracions a Barcelona, Tarragona i Girona, entre altres municipis. També s'havia de fer una manifestació a Vic, però ha estat denegada per qüestions burocràtiques. Els seus organitzadors, però, no s'han quedat de braços plegats i han decidit organitzar una trobada informativa a la facultat de ciències i tecnologia de la UVic. Hem parlat amb ells perquè ens expliquin més sobre aquest moviment. Us deixem amb el que ens han dit.

 


Si no pots veure el playbuzz, espera una segons o torna a carregar la pàgina. 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: