Què li passa al cos quan ens morim?

per Adolescents.cat, el 21 d'abril de 2019 a les 10:00
Poques vegades es parla de la mort, i és que és un dels grans temes tabú de la nostra societat. T’has plantejat mai què li passa al cos humà quan ens morim? La revista Muy Interesante ho explica molt bé i nosaltres us ho hem volgut resumir, ja que és interessant saber-ho.

Aquests són els 3 passos naturals que segueix un cos un cop ja no té vida, els coneixies?

Livor mortis
És la fase en la qual el cos d'una persona morta es torna molt pàl·lid o cendrós, poc després de la mort. Això es deu a la pèrdua de la circulació sanguínia quan el cor deixa de bategar. Aquest procés pot començar després d'aproximadament una hora després de la mort i pot continuar desenvolupant-se fins a 9-12 hores després.

Rigor mortis
En aquesta fase el cos es torna rígid i completament indestructible, ja que tots els músculs es tiben a causa dels canvis a nivell cel·lular. El rigor mortis s'estableix entre 2 i 6 hores després de la mort i pot durar entre 24 i 84 hores. Després d'això, els músculs es tornen flàccids i flexibles una vegada més.

Algor mortis
El cos es refreda perquè "deixa de regular la seva temperatura interna". El fred d'un cos dependrà en gran manera de la temperatura ambient, però sol establir-se en un període d'aproximadament 18-20 hores després de la mort.
Hi ha altres signes de descomposició com que el cos es torna d’un to verdós i, per descomptat, la putrefacció.

Creieu que hi ha vida més enllà del cos? És a dir, creieu que el cos i l’ànima són coses separades o que som només un cos amb una consciència que desapareix quan morim?

 
 
Arxivat a:
SALUT, mort, morir, cos, fases
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: