5 adolescents que estan canviant el món i voldràs conèixer

per Redacció, el 25 d'abril de 2019 a les 13:06
De vegades es diu que els adolescents no estan preocupats pels problemes socials, polítics i ambientals. Però no és cert i hi ha exemples que ho demostren. Avui us portem un recull que ha fet la BBC sobre 5 joves que estan canviant el món amb les seves lluites i reivindicacions.

 



Versió sense playbuzz


Greta Thunberg
El 2018, i amb només 15 anys, Greta Thunberg va decidir no assistir a l'escola els divendres i asseure's davant del parlament suec per reclamar que s'apliquessin mesures contra el canvi climàtic. Des de llavors que milers de joves han seguit el seu exemple i es manifesten cada divendres sota el lema #FridaysforFuture. La Greta Thunberg ha aconseguit situar l'escalfament global al punt de mira i ha augmentat la conscienciació sobre la importància de cuidar el nostre planeta. I és que, com diu ella, ens hi juguem el futur.

Malala Yousafzai
Quan tenia 11 anys la Malala Yousafzai va escriure i publicar un diari anònim sobre la seva vida al Pakistan. Poc després es va convertir en un personatge públic i va iniciar una campanya sobre la necessitat que l'educació arribés a tothom per igual, tant nois com noies. Les seves reivindicacions i el seu activisme no van ser vistos amb bons ulls i tres anys més tard van arribar les represàlies: va ser disparada mentre viatjava en un autobús escolar. La Malala Yousafzai va sobreviure i va seguir lluitant, encara més que abans, "per tots els menors oblidats que també volen una educació". El 2014 es va convertir en la persona més jove de la història en guanyar un Premi Nobel de la Pau.

Emma González
El febrer de 2018 un home armat va matar 18 persones en un institut de Florida, als EUA. Aquell tràgic incident va fer que molts adolescents es mobilitzessin per lluitar contra les armes. Emma González, de llavors 18 anys, es va convertir en una de les líders d'aquell moviment, conegut com a "Never Again". Gràcies a les seves protestes i les dels seus companys va aconseguir que es modifiqués la llei de seguretat pública de Florida.

Jack Andraka
Amb només 15 anys, Jack Andraka va idear un invent per detectar el càncer de pàncrees. Un invent que el va fer guanyar la Fira Internacional de Ciència i Enginyeria Intel. La prova,la qual s'està testejant, consisteix en una tira de paper cobert amb una solució de nanotubs de carboni i un anticòs especial. Només es requereix una petita gota de sang del pacient per poder-la realitzar i detectar la malaltia. 

Amika George
El 2017 Amika George va llegir a internet que una ONG havia enviat productes menstruals a una escola de Leeds, el Regne Unit, perquè les noies no se'ls podien pagar. Aquella informació la va indignar i commoure, així que va decidir lluitar per posar fi a la situació amb què e trobaven moltes joves del seu país. Amika George va fundar el moviment #FreePeriods i va organitzar diverses manifestacions, algunes d'elles davant la residència de la primera ministra britànica. La seva pressió va fer que el govern c acceptés finançar productes sanitaris gratuïts a totes les escoles angleses.
Arxivat a:
RÀNQUINGS, adolescents, món
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: