Com t'afecta el contingut de les xarxes socials?

per Sara Bujalance, el 12 de maig de 2019 a les 10:00
Segons els resultats dels estudis de la "Royal Society For Public Health" de Londres, Instagram, Twitter, Facebook i Snapchat, són les xarxes socials que tenen un impacte més negatiu en la salut de les persones. La salut es pot veure afectada pel que fa a patir una major ansietat, depressió, trastorns relacionats amb la son i també una baixa autoestima.

Instagram és la xarxa social més influent dins la població adolescent i juvenil, i per tant és el sector més vulnerable a patir depressió i ansietat.


Per què? Bé, creiem que pot estar relacionat amb la importància que li donem a l'opinió i acceptació dels altres (likes, comentaris i seguidors), a la tendència a comparar-nos amb el contingut que es penja, i al postureig, que fa que es mostri una vida ideal, allunyada de la realitat.

instagram scrolling GIF by HOLLYWOOD LOVE STORY


I tu? Et sents identificat?

Què pots fer per evitar-ho? Seguir a comptes d'Instagram diverses i amb continguts diferents. Si només seguim a models amb cossos perfectes i/o influencers de moda que viuen del postureig, idealitzem els cossos que ens agradaria tenir, o els bolsos que ens agradaria poder pagar, i al no tenir-ho ens frustrem i ens baixa l'autoestima. 

Si pel contrari, seguim comptes d'Instagram amb continguts variats (receptes de cuina, humor, dibuix, etc)., ampliem la mirada i centrem l'atenció en altres temàtiques que no tinguin a veure amb un simple cos o diners.



La youtuber Alex Gibert, visita AdolescentsiCat. Es va fer famosa parlant de moda i de tendències, fent hauls i unboxings de roba i complements. Ara, però, ja no només és una influencer de moda, sinó que penja tot tipus de continguts al seu canal: challenges, covers i tota mena de tips i lifehacks. Com sempre, li farem respondre l'interrogatori íntim i li farem superar les proves del programa!
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: