Escrius amb la dreta o amb l'esquerra? Això és el que diu la ciència sobre tu

per Redacció, el 9 de maig de 2019 a les 11:45
Segons dades recents, es calcula que un 13,5% de la població mundial és esquerrana i que només un nombre reduït d'aquestes persones se sent còmode utilitzant totes dues mans –el que es coneix com a ambidextres-.

I què és el que fa que algunes persones tinguin preferència per la mà dreta i altres per l'esquerra? Doncs segons assenyalen diversos experts a El País aquesta predilecció està relacionada amb la cognició. Els esquerrans presenten un major desenvolupament de l'hemisferi cerebral dret, que està especialitzat en processos com el raonament espacial: la capacitat d'imaginar, visualitzar i distingir entre diferents objectes de dues o tres dimensions. Això, però, no vol dir que els esquerrans siguin més "intel·ligents" que els dretans, sinó simplement que tenen més facilitat per algunes coses.

Al llarg dels anys s'han dut a terme desenes d'estudis sobre aquest tema i hi ha alguns resultats curiosos, us els deixem a continuació.

 


Versió sense playbuzz


Gustos musicals
La Universitat de Toledo (Ohio, els Estats Units) va dur a terme un estudi per descobrir si la mà que utilitzem influeix en els nostres gustos musicals. Doncs bé, segons els resultats d'aquesta investigació les persones esquerranes se solen decantar pel jazz i el soul, dos gèneres musicals que, en canvi, no acostumen a agradar als dretans.

L'habilitat en els esports
Com hem dit abans els esquerrans tenen una major capacitat d'imaginar, visualitzar i distingir entre diferents objectes de dues o tres dimensions. Això fa que acostumin a ser més hàbils en esports com l'esgrima, el tenis i el boxeig.

Les emocions
D'acord amb diverses investigacions, els esquerrans gestionen pitjor les seves emocions que els dretans. En concret, solen experimentar més ira i hostilitat.

Dades demogràfiques
Les estadístiques confirmen que en la majoria de bessons, n'hi sol haver algun que és esquerrà. Així mateix, segons dades oficials, també hi ha més homes que dones que fan servir la mà esquerra.

Les feines
Les professions on hi ha més esquerrans són les de músic/a i arquitecte. Això sí, segons un estudi de Harvard, les persones esquerranes acostumen a cobrar menys que les dretanes. D'acord amb l'autor de la investigació, aquest fet es pot deure al fet que "són més inestables emocionalment" i això fa que variïn de feina amb més freqüència i ascendeixin menys.
Arxivat a:
TENDÈNCIES, esquerra, dreta
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: