Diuen que aquest personatge de Disney «fa tornar» lesbianes a les nenes, t'indignaràs

per Adolescents.cat, el 26 de maig de 2019 a les 12:48
Encara queda molt camí per recórrer, però sembla ser que el cinema i la televisió estan fent petits esforços perquè el que veiem a la pantalla sigui més divers i representatiu de la societat actual.

Per estrany que ens sembli, el tema de la diversitat sexual i de gènere segueix sent tabú en les productores que fan sèries i pel·lícules infantils. Fins a dia d’avui, la propietària de Disney no havia tingut contingut referent al col·lectiu LGTBIQ+.


Per sort, sembla ser que Disney comença a obrir les portes al col·lectiu homosexual. S’ha presentat el primer personatge obertament homosexual per a “Jungle Cruise”, un dels propers projectes. Ara bé, fa anys que també s’especula que alguns personatges de Disney són clarament homosexuals, un d’ells és l’Elsa, protagonista de Frozen (2013).

Personatges com el de l’Elsa promouen valors com la superació, acceptar-se a un mateix i l’amistat. Anys després, i esperant veure la segona part de Frozen (29 de novembre), la creadora d’aquesta peli va confessar que s’estaven plantejant sèriament que l’Elsa tingués una nòvia en aquesta segona entrega.


Resultado de imagen de frozen elsa scene


Doncs bé, davant d’això Damares Alves, Ministra pels Drets Humans de Brasil (irònicament), ha declarat que l’Elsa estaria fent tornar lesbianes a les nenes: “l’Elsa estaria ensenyant a les nenes a créixer ‘somiant amb casar-se amb dones enlloc de amb un príncep encantador’”.

“Ja sabem perquè acaba sola en un castell, perquè és lesbiana!”, deia la ministra.



Després de les dures crítiques que ha rebut, Damares Alves s’ha defensat dient: “critico, i tothom ho sap, l’intent d’interferir en la ideologia de gènere i el condicionament de la identitat sexual dels nostres fills. Els nens necessiten jugar amb joguines i estudiar enlloc d’estar pensant en gènere i sexualitat”.

Ja se sap que Brasil té un President clarament homòfob, però la veritat és que la ministra de Brasil s’hagués pogut estalviar aquests comentaris, ja que per fi la indústria del cine i la televisió està començant a obrir la ment!



L'actriu Joana Vilapuig, protagonista de la icònica sèrie juvenil “Polseres vermelles”, visita AdolescentsiCat. Filla de l’artista plàstic Oriol Vilapuig i amb una germana també actriu, li preguntarem què significa viure en aquest ambient ple de creativitat i talent. La Joana no para de fer teatre i cinema, i també volem en quins projectes està immersa.  
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: