Condemnats dos menors a Lleida per difondre la foto d'una nena despullada a Instagram

per Redacció, el 20 de juny de 2019 a les 09:53
Dos menors han estat condemnats per haver difós la fotografia d'una nena despullada a través d'Instagram. L'Audiència de Lleida confirma, segons El Segre, la sentència que va emetre el Jutjat de Menors, que ja va condemnar els dos nois a deu i catorze mesos de llibertat vigilada per un delicte de coaccions i per revelació de secrets.

La noia va enviar la fotografia després que l'amenacessin de publicar un vídeo seu amb imatges íntimes.  Segons informa El Segre, un dels menors també va arribar a accedir al compte de Facebook de la jove.


Aquest és un dels molts casos que es coneixen cada any de sextorisó, un tipus de xantatge per treure diners a la víctima o imatges íntimes sota l´amenaça de publicar fotografies compromeses.

Aquest és un dels delictes que més afecta adolescents, sobretot noies, i sobre el qual els Mossos d'Esquadra van iniciar el 2018 una campanya d'alerta. L'ús de les xarxes socials de manera laxa en l'enviament de fotografies o vídeos de caràcter sexual contribueix a augmentar aquests casos, que també poden derivar en ciberassetjament sexual.


Es recomana, doncs, no enviar fotografies íntimes ni confiar de seguida en algú que haguem conegut per internet, ja que ens exposem a riscos que poden tenir conseqüències greus.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: