Proposen fer canvis en els horaris dels instituts: què en penseu?

per Redacció, el 4 de juliol de 2019 a les 09:53
Us semblen bé els horaris que feu a l'institut? Els canviareu? Doncs La Fundació Jaume Bofill i la Federació dels Moviments de Renovació Pedagògica proposen fer algunes modificacions, a veure si hi esteu d'acord.

Plantegen que els alumnes de Secundària entrin una hora més tard, a les 9 del matí, facin quatre hores de classe seguides, s'aturin a fer una pausa per dinar a la 1 del migdia i després tornin a fer classe de les 2 a les 4 de la tarda. A partir d'aquesta hora, es proposa començar les activitats extraescolars, incorporades al projecte educatiu del centre i relacionades amb l'entorn, per a què aquestes no acabin més tard de les vuit del vespre i es pugui garantir, així, que els joves dormin les hores que necessiten. 

Aquesta seria una de les propostes que la Fundació Bofill i la FMRP ha elaborat en un estudi que aposta per una modificació dels horaris escolars que garanteixi una educació més ''equitativa i integral''. 

Segons han explicat aquest dimecres els autors de l'informe, en el cas de Secundària, està demostrat que els adolescents no estan més concentrats a primera hora i per això, aposten per retardar l'entrada als centres, actualment a les 8, fins a les 9. També defensen incorporar l'horari de pati dins l'horari lectiu i evitar sobrecarregar-los amb les sis hores seguides de classe que es fan actualment amb l'extensió de l'horari compactat a la gran majoria de centres públics.

 
 


Educació a l'hora - Fundació Bofill by naciodigital on Scribd
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: