4 coses que potser es van explicar quan eres petit i són mentida

per Redacció, el 5 de juliol de 2019 a les 11:00
La majoria de coses que ens van ensenyar de petits són certes. Tot i això n'hi havia algunes que se simplificaven o no s'acabaven d'explicar amb detall. A El Cofidencial i a Verne n'han recollit algunes i aquí em teniu un resum. Quines us havien explicat?

 


Versió sense playbuzz
"Els camells emmagatzemen aigua als seus geps"
Aquesta afirmació es tracta d'un fals mite. Els camells no acumulen aigua als seus geps, sinó greix, el qual els dóna l'energia necessària per seguir viatjant quan fa dies que no s'alimenten. Segons el National Geographic poden arribar a emmagatzemar 36 quilos de greix als geps de la seva esquena!

"Les estacions estan determinades per la proximitat de la Terra al Sol"
No és exactament així. És el grau d'inclinació de l'eix de rotació de la Terra el que provoca que tinguem estiu, primavera, tardor i hivern. Mentre el nostre planeta gira al voltant del Sol, els rajos solars li cauen més verticals sobre l'hemisferi nord els mesos del nostre estiu i a l'inrevés a l'hemisferi sud.

"Nicolau Copèrnic va ser el primer a dir que la Terra girava al voltant del Sol"
Sempre s'ha dit que va ser Nicolau Copèrnic qui va descobrir que la Terra girava sobre ella mateixa i que tots els planetes giraven al voltant del Sol. El cert, però, és que l'astrònom i matemàtic grec Aristarco ja havia plantejat aquesta teoria mil anys abans.

"Colom va arribar a Amèrica amb tres caravel·les"
Molts cops, quan es parla del descobriment d'Amèrica es diu que Cristòfor Colom va arribar a Amèrica amb 3 caravel·les: la 'Pinta', la 'Niña' i la 'Santa María'. El cert, però, és que només les dues primeres ho eren. La Santa María era una nau: un tipus d'embarcació més curta i que admetia més veles.
Arxivat a:
RÀNQUINGS, mentides
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: