A quina edat som més intel·ligents? Això és el que diu un estudi

per Redacció, el 13 de juliol de 2019 a les 10:00
En quina edat som més intel·ligents? Aquesta és la pregunta que el psicòleg Joshua Hartshorne i el seu equip es van proposar respondre. Per a fer-ho van dur a terme proves amb 48.500 persones al llarg de diversos anys i van comparar els resultats obtinguts amb experiments fets per altres investigadors.

La conclusió? No hi ha una edat exacta en què siguem més intel·ligents, sinó que en cada etapa de la vida tenim algunes habilitats més desenvolupades que altres. Per exemple:


- Dels 18 als 19 anys: l'habilitat de processar informació arriba al seu punt màxim
- Als 25 anys: la memòria a curt termini arriba al seu punt màxim

- Dels 40 als 50 anys: la capacitat de comprendre i gestionar les emocions arriba al seu punt màxim.

Ara bé, el que va sorprendre els investigadors va ser descobrir que moltes de les nostres habilitats assoleixen la seva màxima esplendor en la tercera edat, és a dir, dels 65 als 75 anys. En aquesta etapa de la nostra vida és quan tenim més desenvolupat el vocabulari i també la nostra intel·ligència emocional. Fer-se gran, doncs, té més avantatges de les que sembla. T'esperaves aquests resultats?
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: