6 curiositats sobre la Terra que segurament no sabies

per Redacció, el 13 de juliol de 2019 a les 10:00
La prestigiosa revista National Geographic ha fet diversos reculls amb curiositats sobre la Terra. Us en portem algunes que ens han semblat molt interessants:

 


Versió sense playbuzz

Tenim una lluna extremadament gran
La Lluna és un dels satèl·lits més grans del sistema solar, és per això que el podem apreciar de manera tan clara. L'única "parella" del nostre sistema que hi que pot competir és la que formen Plutó i la seva lluna gegant Carnote.

La migració mamífera més gran és aèria
La migració mamífera més gran de la Terra no la protagonitzen els nyus, com pensa molta gent, sinó els ratpenats. Cada any més de 10 milions de ratpenats de la fruita es desplacen de la República Democràtica del Congo fins al Parc nacional de Kasanka, a Zàmbia.

L'organisme més gran
Ni la balena ni l'elefant. L'organisme més gran que habita a la Terra és el fong Armillaria d'Oregon. Es calcula que ocupa més de 8 quilòmetres i té milers d'anys!

Una illa amb una "cascada sota el mar"
L'illa Maurici sembla estar situada just al costat d'una cascada submarina, tal com podeu veure a la imatge. Es tracta d'una il·lusió òptica causada pels corrents marins.

Cristalls gegants
El 2000 es va descobrir una enorme cova a Mèxic que conté els cristalls naturals més grans de la Terra. Alguns fans més de 9 metres de longitud i conformen un dels paisatges més espectaculars del nostre planeta.

Un riu en "ebullició"
A l'Amazones peruà hi ha un riu que sembla que bulli. La seva temperatura és tan elevada que pot arribar a matar a alguns animals, segons assegura National Geographic.
Arxivat a:
RÀNQUINGS, curiositats
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: