6 trucs de Google que potser no coneixies i et faran la vida més fàcil

per Redacció, el 26 d'agost de 2019 a les 11:32
A més del seu conegut cercador, Google compta amb altres eines: Drive, Gmail, Calendar...Eines que tots coneixem, però de les quals no sabem moltes funcionalitats.



És per això que el professor de matemàtiques i expert en tecnologia Jake Miller va decidir crear-se un compte de Twitter i compartir alguns trucs molt útils relacionats amb aquestes opcions. Us recollim algunes de les seves publicacions i també d'altres que hem trobat interessants:


 


Versió sense playbuzz

Crea enquestes amb l'Excel de Google
Google Sheets, conegut popularment com a Google Excel, permet crear enquestes molt concretes que us poden anar molt bé a l'hora de realitzar un treball. En el vídeo podeu veure els passos que cal seguir.

Afegeix informació a les llistes
De vegades, quan creem una llista, no volem que l'enumeració sigui 1,2,3...sinó que preferim personalitzar-la. Doncs bé, amb Google Docs és molt simple: es poden crear prefixos i sufixos automàtics amb les paraules que vulguem, per exemple: "Primera fase", "segona fase", etc. En el vídeo podeu veure com fer-ho.

Fes servir el Google Excel com a traductor
L'Excel de Google no només permet crear taules o fer càlculs, sinó que també es pot fer servir com a traductor. L'únic que cal fer és escriure les paraules que vulguem traduir en una columna, seleccionar-les, i en la columna del costat escriure el codi: "=Googletranslate ("en", "es")", en el cas que vulguem passar del castellà a l'anglès. En el vídeo podeu veure el pas a pas.

Resumeix els resultats
Per exemple, si busquem "carreres universitàries 2019" és millor buscar-ho amb "carreres-universitàries-2019" i així deixem fora els resultats que només siguin de la paraula "carreres".

Busca arxius concrets
Per exemple, si l'arxiu que volem és un PDF, cal posar "filetype:pdf". Aquest mètode és molt útil per buscar documents oficials.

Descobreix informació sobre una imatge determinada
Has trobat una imatge a Internet que t'interessa, però no saps quina és la font original; vols saber més dades, coses relacionades amb una imatge, però no saps com. Google incorpora una opció de cerca per imatge (a la pantalla inicial de Google Imatges) que et deixa tant enganxar l'URL d'una fotografia com pujar-la directament (has d'"arrossegar" la imatge de la teva carpeta fins al cercador), de tal manera que l'analitza i et dóna tota la informació que trobi.

Arxivat a:
CONSELLS, Google
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: