Ets dels que sempre ho perd tot? Fliparàs quan llegeixis això

per Adolescents.cat, el 17 de setembre de 2019 a les 11:22
Ets dels o de les que sempre ho perds tot? Si és així segur que més d’un cop els teus pares t’han dit que “no trobaries aigua a mar”. Però no entens perquè et renyen, si per tu també és una putada perdre les coses perquè després perds molt temps buscant-les.



Quant temps diries que dediques a buscar coses que no trobes a casa? Això depèn, evidentment, de l’ordenat i/o despistat que siguis. Però IKEA i Sigma Dos es van proposar saber quant temps perden els espanyols a buscar coses que no troben per casa. I saps què? Perdem 5.000 hores de la nostra vida per culpa del desordre i la falta de memòria!

Això equival a 65 minuts a la setmana, 2,38 hores l’any i un total de 6 mesos i mig de la nostra vida. L’estudi, anomenat “Orden y tiempo”, s’ha realitzat en base a entrevistes a 5.300 persones. Es van analitzar els hàbits dels ciutadans a casa, així com el temps que inverteixen els espanyols ordenant casa seva.

S’estima que l’enorme majoria perdem objectes a casa mínim un cop a la setmana. El 30% va respondre que això els passa tres vegades o més cada setmana. El 60% de la gent diu que dedica fins a 10 minuts a buscar objectes perduts i un 20% fins a 20 minuts.

I saps quins són els objectes que perdem més sovint? En primer lloc els bolis, després les ulleres i en tercer lloc el mòbil o les claus. El que més estrès ens produeix quan ho perdem són les claus i el mòbil.

A més, també es demostra que perdre coses comporta discussions amb la nostra família o persones amb qui compartim espai.

I tu, perds coses sovint?

 


 
Arxivat a:
OCI, perdre, ordre, despistat
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: