10 curiositats sobre Rosalía que segurament no sabies

per Redacció, el 25 de setembre de 2019 a les 08:27
Avui és l'aniversari de la Rosalía, una de les artistes amb més èxit d'aquest 2019. Les seves cançons, no només han batut rècords a Spotify i Youtube, sinó que també li han valgut el reconeixement dels seus companys de professió i dels crítics musicals. De fet, ahir es va saber que la cantant catalana ha estat nominada en cinc categories dels Grammy Llatins, on l'any passat es va emportar dos premis. És per tot això que avui hem volgut fer un article amb algunes dades sobre ella que potser no sabíeu.


 

Versió sense playbuzz

Amb 13 anys va escoltar Camarón i des d'aleshores va començar a estudiar i a cantar flamenc. Rosalía va decidir que volia ser cantaora. Aquesta és ella de petita (Instagram)

Amb 15 anys es va presentar al programar Tú sí que vales. La cantant no va ser seleccionada i alguns dels membres del jurat li van dir que "desafinava".

El febrer de 2017 va publicar el seu primer disc, Los Ángeles, el qual li va valdre la nominació a Millor nova artista als Premis Grammy.

La germana de la Rosalía, coneguda com a Daykiri, és la responsable de l'estilisme de la cantant i un dels seus grans pilars. 

Després d'actuar al Sònar el juliol de 2018, molts la van rebatejar com la Beyoncé flamenca per la posada en escena i la quantitat de ballarins.

C. Tangana ha escrit cançons del disc. El raper espanyol consta com a autor de les lletres de vuit de les 11 caçons de "El mal querer".

Rosalía ha explicat en diverses entrevistes que els seus referents musicals són La niña de los Peines, Diego el Cigala, Lole y Manuel, Camarón de la Isla, Leonard Cohen, James Blake, Sufjan Stevens, Pharrell Williams, Kanye West, Beyoncé i Bach, entre molts altres.

El videoclip de Fucking money man s'inspira en el concurs televisiu dels anys 90 "El precio justo" en què els espectadors podien trucar i participar des de casa. Doncs bé, el número de telèfon que apareix al videoclip és real i condueix fins a un contestador (ara ja està ple) on es pot escoltar un missatge gravat per la mateixa Rosalía.



Porta el tatuatge d'una lligacama a la cuixa. Es tracta d'un dibuix que va popularitzar l'artista Valie Export, qui se'l va marcar a la pell com a crítica a la cosificació de la dona en el sistema patriarcal.

De vegades obre converses a Twitter amb els seus fans, on els respon les preguntes que li plantegen. El 30 de gener, per exemple, va confessar que el seu menjar preferit era el sushi i que una de les pel·lícules que més li agrada és Mommy, de Xavier Dolan.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: