Les escoles catalanes tindran aquesta nova (i reclamada) assignatura, què en penses?

per Adolescents.cat, el 10 d'octubre de 2019 a les 11:17
Fins ara el més habitual era fer algun curs o sessió d’educació sexual durant l’ESO, però ha quedat demostrat que això no és ni de tros suficient. Com explica el diari Ara, “la pornografia és la principal font d’educació sexual dels joves. Amb tots els estereotips, riscos i conseqüències que això comporta”. És per això que professors/es, mestres, educadors/es i famílies cada cop han vist més urgent la necessitat d’impartir educació sexual de forma obligatòria i continuada al llarg de tota l’etapa formativa obligatòria dels infants i adolescents.

El conseller d’Educació de Catalunya, Josep Bargalló, va anunciar aquesta setmana que d’aquí tres cursos, tots els centres públics catalans hauran de tenir integrada l’educació afectivo-sexual des de P3 fins a 4t d’ESO. El pla pilot anomenat “Coeduca’t” començarà a aplicar-se aquest curs a uns 300 centres catalans (escoles i instituts).


El departament preveu que es formi un mestre a cada escola perquè sigui el referent d’aquest àmbit. Avui es farà la primera sessió de formació i a partir del mes de gener es podran consultar tots els materials a l’intranet del departament, que s’ha preparat conjuntament amb entitats especialitzades en gènere.

I tu, què en penses? Explica’ns-ho als comentaris!
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: