Saps què són les «role models»? Descobreix-les!

per Redacció, el 16 d'octubre de 2019 a les 14:08
Vivim en un món ple de clixés...i no només físics, sinó també de conducta. Quan sentim la paraula "model" ens ve al cap alguna noia o noi amb un físic espectacular que segueix tots els cànons de bellesa establerts. Per sort cada cop es parla més de les "role models" o models de conducta. Són persones que ens inspiren i ens motiven a assemblar-nos a elles però no per com són físicament, sinó per tot el que han aconseguit gràcies als seus valors i a la seva feina.



I és que, encara a dia d'avui, quan als nens i nenes se'ls demana què volen ser de grans, ells solen respondre doctors i futbolistes, i elles mestres o perruqueres. 

Una manera de combatre aquests estereotips de gènere és donant a conèixer "role models" o referents femenins: dones brillants que destaquen en tot tipus d'àmbits professionals i que són una inspiració.
 

Doncs bé, això és precisament el que està fent Inspiring Girls, un projecte que té com a objectiu empoderar les noies i la seva ambició professional. Actualment és imprescindible treballar en aquest sentit, ja que moltes dones no es plantegen entrar en alguns sectors laborals perquè mai han pensat que puguin fer-ho o perquè saben que estan molt masculinitzats i no s'hi senten còmodes. És el cas de sectors com el de la tecnologia, en el que costa molt trobar referents femenins -però que hi són i és important visibilitzar-los-.

Resultado de imagen de applause oscars gif

És per això que aquest dimecres s'ha presentat Inspiring Girls Video Hub, una plataforma gratuïta on podeu trobar el referent que busqueu. Com veureu si entreu a la seva web, hi ha breus entrevistes a professionals de moltíssims sectors, des de directores executives fins a primeres ministres. Totes elles expliquen per què van triar dedicar-se a la seva feina i donen consells a les joves que vulguin seguir el seu camí.

 
 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: