10 paraules noves que ja pots fer servir en català

per Redacció, el 16 d'octubre de 2019 a les 10:09
La societat canvia a mesura que avancen els anys i aquesta evolució fa que, inevitablement, apareguin noves paraules que abans ni tan sols existien. És per això que cada any el Termcat normalitza i inclou al seu diccionari nous termes en català. Aquest octubre n'ha publicat més de 500! Us en portem alguns:

 


Versió sense playbuzz

Espòiler: Revelació anticipada d'una part decisiva de la trama argumental d'una obra literària o audiovisual.

Trolejar: Atacar una persona, un organisme o un determinat contingut en línia mitjançant la publicació a internet de continguts deliberadament provocatius o controvertits.

Brollada: Ejaculació femenina.

Piulada: Missatge curt, amb un nombre de caràcters limitat, que es publica a través de la plataforma Twitter.

Guenmaitxa: Te fet d'una barreja de sentxa i grans d'arròs integral torrats i inflats.

Brocolet: Hortalissa derivada de l'encreuament natural entre el bròcoli tradicional europeui el xinès.

Poliamor: Pràctica consistent a mantenir relacions afectives i sexuals amb més d'una persona, amb el coneixement i l'acord de totes les persones implicades, les quals poden tenir relacions afectivosexuals entre elles o no tenir-ne.

Pèting: Conjunt de pràctiques sexuals sense penetració, que poden incloure des de petons, carícies i abraçades fins a la masturbació o el sexe oral.

Matxa: Te verd japonès en pols.

Empoderament: Procés pel qual una persona o un grup social aconsegueixen la força o els mitjans necessaris per a enfortir el seu potencial en termes econòmics, polítics, socials o laborals.
Arxivat a:
RÀNQUINGS, català
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: