Clam multitudinari a Barcelona contra la sentència i la repressió

Milers de persones es concentren a Barcelona per la manifestació | Martí Urgell
per NacióDigital, el 18 d'octubre de 2019 a les 18:13
Clam massiu a Barcelona contra la sentència que condemna per sedició, malversació i desobediència els líders independentistes que van impulsar el referèndum de l'1-O. Les Marxes per la Llibertat i la mobilització generada per la vaga general convocada han confluït als Jardinets de Gràcia des d'abans de les cinc de la tarda, hora prevista per a la manifestació que tanca la jornada.

La imatge ha recordat, en molts moments, a una Diada de l'Onze de Setembre i també a l'aturada ddel 3-O, convocada com a protesta per la violència policial del referèndum celebrat dos dies abans. 

 

Milers de persones es concentren a Barcelona per la manifestació Foto: Martí Urgell



Seguiment de la vaga


Segons han assegurat els promotors de la vaga al matí, en una atenció als mitjans des de Plaça Universitat -que ha acollit una manifestació d'estudiants al migdia-, l'impacte de la vaga és superior al de l'aturada de fa dos anys. El consum elèctric, en aquest sentit, ha caigut un 10,1% respecte el d'un divendres normal, una dècima més que el 3-O. 

 


Aldarulls i propostes

El context de manifestació està marcat per una setmana molt agitada. La sentència va ser acollida amb un intent de bloqueig de l'aeroport del Prat a càrrec del Tsunami Democràtic, i l'endemà van arrencar els aldarulls a Barcelona. Les nits de dimarts, dimecres i dijous han registrat incidents al centre de la ciutat, amb enfrontaments entre manifestants i Mossos d'Esquadra. La policia catalana, a banda, va ser incapaç ahir d'evitar que un grup de nazis es desplacés des de Sarrià fins al centre, la qual cosa va provocar agressions contra militants antifeixistes.

A la mateixa hora que es produïen els fets, el president de la Generalitat, Quim Torra, era entrevistat a TV3. Feia només unes hores que havia fet pública la seva proposta per exercir el dret a l'autodeterminació abans que acabi l'any 2021 -és a dir, abans del final de la legislatura-, i el Govern es trobava immers en turbulències perquè Torra no havia compartit el contingut del discurs amb anterioritat. L'horitzó electoral torna a ser factible a Catalunya amb l'impacte de la sentència encara calent.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: