Això és el que 10 adolescents catalans diríeu als polítics si els tinguéssiu davant

per Redacció, el 25 d'octubre de 2019 a les 12:05
La situació que s'està vivint a Catalunya ha fet que aquests dies les xarxes socials s'omplin de missatges dirigits als polítics. Alguns els demanen que dialoguin i solucionin el conflicte que hi ha obert, altres, en canvi, que dimiteixin i deixin pas a nous dirigents. És per això que us vam voler demanar què els diríeu vosaltres als polítics catalans i espanyols si els tinguéssiu davant. 
Aquestes són algunes de les respostes que ens vau fer arribar:


 


Versió sense playbuzz

Seieu a parlar i no us aixequeu de la cadira fins que no arribeu a un acord.

Ja està bé que es vulguin apropiar reiteradament de la lluita d'un poble. No ens representen. Ja n'hi ha prou que manin uns pocs per sobre de la gran majoria. Poder popular i polítics fora. Estan desesperats i és normal. Els vostres ciments estan tremolant i si seguiu així, caureu.

Que el país no és vostre. El més important són els ciutadans i ciutadanes que hi vivim i que vosaltres esteu allà gràcies a nosaltres. Si no hi ha població, no hi ha política així que si us plau feu el favor de treballar per a la gent, escoltar-la i no enganyar-la.

Que s'asseguin d'una vegada a parlar i arribar a una solució. Que ambdues parts cedeixin una mica per arribar a un acord. Jo vull la independència, tot s'ha de dir, però vist com està la situació ja només demano que s'arribi a un acord. Crec que ens haurien de deixar fer un referèndum, on tothom votés i a partir d'aquí ja es veuria què es fa.

Que es deixin de bestieses i actes simbòlics i comencin a fer política, a seure a la taula i parlar les coses. Des de petits se'ns ensenya que s'ha de tenir respecte pels altres, a escoltar-los quan parlen i no girar la cara davant un problema. I després, qui en teoria ens ha de representar a gran escala, no té aquests valors.... Evidentment que no es trobarà una solució que faci content a tothom, però s'ha de trobar la solució que sigui més assequible pel país i per la seva política. No se n'adonen que l'únic que estan aconseguint és que la gent odiï la política? Si realment volen arreglar les coses, que es noti en els seus actes, no en les seves paraules, les paraules se les endú el vent!

Als Catalans: que continuem la lluita, que som gent de pau i que ho podem aconseguir UNITS com sempre hem fet. Als Espanyols: Encara que no vulguin la independència de Catalunya que ALMENYS no siguin uns irrespectuosos i que pensin o es posin (sobretot) en la pell dels presos i preses polítics i els exiliats, que surtin al carrer (com molts han fet aquests dies) a ''lluitar per això''.

Que obrin els ulls d'una vegada que se suposa que això és una democràcia i s'estan rient dels nostres drets a la cara.

Parleu. Els problemes es dialoguen, les opinions es contrasten. Es pot arribar a una solució; indults, independència, referèndum... no ho sé però qualsevol, menys la violència, seria beneficiosa.

Els hi diria que sortissin al carrer a manifestar-se amb nosaltres, i que si no hi estan a favor, que pensin en com se sentirien si estiguessin a la presó podrint-se.

Als catalans: que no deixin el poble sol, perquè sinó al final no els voldrà ningú. Als espanyols: que canviïn la Constitució, ja que es va fer fa més de 40 anys i just quan s'acabava de sortir d'una dictadura, per tant massa democràtica no deu ser.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: