Centenars de milers de persones clamen per la llibertat a Barcelona

per Sara González / Jordi Velert, el 26 d'octubre de 2019 a les 19:01

El sobiranisme ha tornat a sortir al carrer aquest dissabte sota el clam "Llibertat". 350.000 persones han omplert el carrer Marina de Barcelona responent la crida d'un centenar d'entitats -entre les quals l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural- que interpel·len tots els contraris a la sentència del Tribunal Suprem. 


Els crits a favor de la llibertat dels presos i de la independència han protagonitzat el pas de la marxa per Marina.
Els manifestants s'han disposat als laterals a l'espera que avancés la capçalera, que tenia la llibertat com a únic lema. De fet, de capçaleres n'hi havia dues, amb idèntica pancarta, que han avançat en paral·lel des de la Gran Via fins al Port Olímpic. Abans d'això, els principals responsables polítics del país han atès els mitjans per celebrar l'èxit de la mobilització, que se suma a les Marxes per la Llibertat de divendres passat organitzades per l'ANC i Òmnium Cultural.


 

Manifestació «Llibertat» a Barcelona. Foto: Albert Alemany

 

Manifestació «Llibertat» a Barcelona. Foto: Albert Alemany


"Com més repressió de l'Estat, més mobilització", ha destacat Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC, que ha reivindicat tant els presos polítics com la resta de represaliats les últimes setmanes. Cap a les 17.30, un grup de persones -alguns d'ells amb la cara tapada per una careta de Carles Puigdemont- han aparegut davant la capçalera oficial amb una pancarta alternativa que també reivindicava la independència. Un dels moments anecdòtics, poc abans, ha estat un número de l'autoanomenada "artivista" Jill Love, que portava el cos exclusivament tapat per fotografies dels presos.

Marcel Mauri, vicepresident d'Òmnium i portaveu accidental de l'entitat per l'empresonament de Jordi Cuixart, ha demanat diàleg al govern espanyol i, de passada, que faci "política". Una demanda que també ha ressaltat Gabriel Rufián, cap de files d'ERC a Madrid, que . La CUP, en canvi, ha estat l'única que s'ha mostrat crítica també amb l'executiu català, com ha explicitat el número dos de la formació a les eleccions del 10-N, Albert Botran. S'han escoltat crits a favor de la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch, per l'actuació dels Mossos en els primers dies de mobilitzacions al carrer.

 

Manifestació «Llibertat» a Barcelona. Foto: Albert Alemany
 

Manifestació «Llibertat» a Barcelona. Foto: Albert Alemany

 

Manifestació «Llibertat» a Barcelona. Foto: Albert Alemany

També hauries de llegir
Fa 233 setmanes

La manifestació per la llibertat

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: