Aquests són els 5 tipus de pell que existeixen: quina tens?

per Redacció, el 29 d'octubre de 2019 a les 13:06
Identificar el tipus de pell que tenim no només ens pot ajudar a cuidar-la millor, sinó també a triar els productes o les rutines adequades per a fer-ho. Us deixem amb els 5 tipus de pell definits pels experts i les seves característiques principals.

Versió sense playbuzz

 


Pell estàndard
És una pell llisa i elàstica. Es caracteritza per ser suau i tenir els porus tancats. No acostuma a ser sensible ni reactiva, és a dir, poques vegades s'irrita o s'enrogeix. Tenint en compte això, no és d'estranyar que sigui una de les pells més fàcils de cuidar. Això sí, és important fer servir productes per hidratar-la.

Pell grassa
Aquest tipus de pell és la més propensa a l'acne, als porus dilatats i als punts negres. És per això que netejar-la és clau si la volem mantenir a ratlla. Per a fer-ho, els experts recomanen utilitzar un gel suau especial per a aquests tipus de pell i també hidratar-la amb productes oil-free. També s'aconsella aplicar mascaretes facials un cop la setmana i fer-se neteges de cutis cada cert temps. Si cap d'aquests productes o rutines ajuda, el millor és acudir a un dermatòleg perquè estudiï el nostre cas.

Pell mixta
Segons els experts és la més habitual i es caracteritza per combinar àrees de pell grassa, sobretot al front i a la barbeta, amb zones de pell seca –galtes i contorn d'ulls. Per a cuidar-la, s'aconsella apostar per a productes específics per aquests tipus de pell i també per cremes o líquids que continguin alfahidroxiàcids, els quals ajuden a regular la producció de grassa. 

La pell seca
La pell seca es descama sovint i produeix tibantors i picors. Per tenir-ne cura el més important és hidratar-la i nodrir-la bé amb productes que aportin els lípids que li falten com els elaborats amb olis naturals i substàncies hidròfiles.

Pell sensible
Segons explica el dermatòleg José Luis Ramírez Bellver a Telva, més que un tipus de pell es tracta d'un "estat de la pell" o bé d'alguna patologia concreta, com la dermatitis o la rosàcia. Les persones amb la pell sensible solen experimentar brots de descamació o de vermellor. És per això, que els experts recomanen utilitzat productes amb propietats calmants i evitar ingredients que la puguin irritar encara més com l'àcid retinoic.
Arxivat a:
CONSELLS, pells
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: