«Quan no tinc la regla em passa això a les parts íntimes i no sé com puc solucionar-ho»

per Redacció, el 15 de desembre de 2019 a les 06:00
A continuació llegiràs la consulta d’una noia enviada al Consultori d’Adolescents.cat. El text és el que ens ha enviat:

Usuària d'Adolescents.cat


Hola, m'agradaria saber que puc fer un cop la regla m'ha marxat i em surt el flux vaginal. Com ho puc fer per no tacar sempre la roba íntima (no haver de portar sempre una compresa/salvaslip), ja que em fa vergonya perquè les meves amigues mai taquen i jo gairebé sempre, o a l'hora de quedar amb un noi no em fa cap gràcia portar-ho tacat.

RESPOSTA:

Hola :)!



Si no estàs amb la regla, no és aconsellable que vagis sempre amb salvaslip o compresa. Millor portar calcetes de cotó i tranquil·la si les taques una mica amb flux. Pensa que tenir flux vaginal és completament normal. Si observessis que canvia de color, fa una olor desagradable, tens picors o molèsties, etc. aleshores hauries d'anar al metge perquè pogués valorar-ho. De totes maneres, si tens dubtes sobre si la quantitat de flux vaginal que tens és massa, o et preocupa aquest tema, podries anar a la tarda jove del teu CAP i parlar amb la llevadora, ella podrà valorar-ho i explicar-te quines opcions tens.

No hauríem de tenir vergonya per aquest tema, i si quedes amb un noi, estigues tranquil·la, ja que si t'excites estan amb ell, el flux vaginal encara augmentarà més i és completament normal! ;)

Una abraçada ben forta i moltes gràcies per la confiança!

Mariona Busto
Psicòloga
@marionabusto
 

 Pots fer la teva consulta al Consultori d'Adolescents.cat aquí

 

 

Arxivat a:
CONSELLS, consultori
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: