6 coses que has de saber sobre el virus del que tothom parla

per Redacció, el 27 de gener de 2020 a les 11:37
Durant aquests dies segurament heu sentit i sentíreu a parlar del coronavirus, és per això que hem preparat un article amb algunes dades que heu de saber. 


 


Versió sense playbuzz
Primer cas detectat
Tot va començar el passat 11 de gener quan les autoritats xineses van confirmar la primera mort a causa d'un misteriós brot víric declarat al centre del país. Segons les anàlisis, la víctima estava infectada per un coronavirus potencialment semblant al causant de la Síndrome Respiratòria Aguda Greu (SARS) que es va desenvolupar al sud de la Xina fa 18 anys i que va matar 800 persones arreu del món. 

A quanta gent afecta?
Els casos d'infectats pel coronavrius a la Xina ja són 2.744 i el nombre de víctimes mortals supera la vuitantena. D'altra banda, també s'han detectat algunes persones infectades a Europa.

D'on prové aquest virus? 
Es creu que els animals salvatges que es venen en molts mercats xinesos són la font de contagi del coronavirus. És per això que el país n'ha prohibit la seva venda i recomana no menjar carn. 

Quins símptomes presenta?
Els símptomes d'aquest virus són similars als d'una grip, però més intensos, és a dir, febre, dolor i problemes respiratoris. 

Quan ens hauríem de preocupar? 
Segons ha explicat el cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona a TV3 "un ciutadà de Catalunya que no ha viatjat a la Xina, o que no procedeix d'aquesta àrea més epidèmica que és Wuhan, s'ha de preocupar igual que ens preocupem tu i jo de si tenim la grip o no tenim la grip", és a dir, és poc probable que una persona que no ha estat en aquest país asiàtic el contragui.

Hi ha un tractament? 
De moment no hi ha un tractament específic i s'està treballant per aconseguir-lo. El que sí que hi ha és un tractament de suport per ajudar a alleugerir el dolor i els símptomes.
Arxivat a:
RÀNQUINGS, coronavirus
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: