La cruel realitat que viuen moltes dones i que no hauríem d'oblidar

per Redacció, el 6 de febrer de 2020 a les 10:50
"Mai he sentit tant dolor". "Recordo aquell dia amb terror". Aquestes són només algunes de les frases que dones víctimes de l'ablació han utilitzat per descriure el moment en què van ser mutilades. 

Les frases, llegides per conegudes actrius espanyoles, formen part del vídeo que ha publicat Mundo Cooperante coincidint amb el Dia Internacional Contra la Mutilació Genital Femenina, una cruel pràctica que desgraciadament afecta 140 milions de dones. A Catalunya, es calcula que hi viuen unes 18.000 noies, la majoria de les quals africanes, que han patit ablació de clítoris i que hi ha menors d'edat en risc de patir-ne. 


L'ablació del clítoris produeix un dolor intens, que provoca una retenció de l'orina, i una hemorràgia que pot arribar a ser molt greu. A més a més les seqüeles ginecològiques poden persistir en el temps i produir esterilitat o infertilitat a més d'insensibilitat sexual i anorgàsmia. Així mateix, les dones que n'han estat víctimes, acostumen a patir ansietat i depressió, entre altres conseqüències psicològiques.


És per tot això i per tal d'evitar que aquesta pràctica se segueixi produint, que l'Assemblea General de les Nacions Unides, va establir al calendari el Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina.
Arxivat a:
ACTUALITAT, mutilació
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: