5 coses que augmenten l'atracció sexual

per Redacció, el 14 de febrer de 2020 a les 10:10
uè fa que algunes persones ens atraguin i altres no? Segons explica el doctor en Psicologia Raúl Espert a la Cadena Ser, hi ha diverses raons que desperten el nostre desig sexual. Moltes d'elles, encara que potser no ens ho sembli, estan relacionades amb el nostre entorn i els nostres records: allò que ens resulta familiar ens és més atractiu. Per l'expert, aquests són els motius que fan que algunes persones ens agradin més que d'altres:

 


Versió sense playbuzz:

Si la persona ens resulta familiar
Segons un estudi de la Universitat de St. Andrews en què hi van col·laborar més de 200 persones, tendim a sentir atracció per individus similars als nostres pares, mares i parents. Això es deu a un fenomen conegut com a "empremta sexual positiva", que fa que busquem en la nostra parella característiques similars a les de les persones que ens han cuidat i ens han vist créixer.

Les expressions
Quan una persona és expressiva ens resulta més atractiva que quan no ho és, sobretot si somriu freqüentment. Així ho asseguren alguns experts en neuroestètica els quals han descobert que, quan algú riu, se'ns activa una regió del cervell relacionada amb les emocions i el plaer.

L'ovulació
Un experiment realitzat per les universitats de Carolina de Prada i Newcastle va descobrir que l'ovulació augmenta el nostre atractiu. Aquest procés té lloc unes dues setmanes després de la menstruació i quan es produeix provoca que el nostre cos alliberi certes substàncies com les copulines, les quals incrementen el poder de seducció.

L'olor

Un estudi de la Universitat del Sud de Califòrnia va descobrir que l'olor corporal de les persones ens resulta més atractiva que un simple perfum. Per arribar a aquesta conclusió, van fer olorar diverses samarretes als participants de l'experiment i la majoria van assenyalar que els agradava més l'olor d'aquelles camises que tenien restes de suor.

La manera de moure's
Diversos articles assenyalen que la gesticulació és un altre punt clau en l'atracció. El llenguatge corporal de l'altra persona, la seva manera de moure's i d'expressar-se fa que ens interessem o no per ella. Sovint, si els gests que realitza ens recorden als nostres i ens fan sentir còmodes, la nostra sensació d'atracció augmenta. 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: