4 municipis catalans, confinats pel coronavirus: què suposa aquesta mesura?

per Sara González, el 13 de març de 2020 a les 09:44
El Govern ha ordenat el confinament d'Igualada i rodalies per intentar frenar els contagis de coronavirus. L'objectiu és clar: intentar tallar les cadenes de transmissió en un focus que concentra 58 persones infectades -36 d'elles professionals sanitaris- i tres morts confirmats. 

 I què suposa el confinament? El confinament ordenat restringeix la mobilitat tant a la capital de l'Anoia, Igualada, com als municipis d'Òdena, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui. Això suposa que al voltant de 66.000 persones no podran ni entrar ni sortir dels municipis.

El confinament que s'aplica a la zona de la Conca d'Òdena implica que la gent faci "vida normal", segons han explicat les autoritats, però procuri estar el màxim de temps dins de casa amb la família. Les instruccions des del cos de Mossos d'Esquadra és que es pot sortir a comprar o anar a la farmàcia, o bé desplaçar-se si necessiten rebre atenció sanitària.

 I fins quan durarà el confinament? Fins que ho decideixi  el comitè del pla Procicat, que gestiona aquesta emergència. De moment encara no han fixat una data.


 I si algú intenta saltar-se el confinament? Serà sancionat i haurà de pagar una multa.


 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: